Lassi Etelätalo ainoana suomalaisena keihäsfinaaliin

Lassi Etelätalo heitti Dohan MM-kisoissa neljänneksi.

Lassi Etelätalo on Suomen keihäänheiton kärkinimiä. (Kuva AOP)

Lassi Etelätalo saavutti Tokiossa keihäänheiton finaalipaikan tuloksella 84,50.

OLYMPIALAISET Tokion olympiakisojen keihäänheiton karsinta tuotti suomalaisittain iloa ja surua. Lassi Etelätalo meni finaaliin heitettyään ensimmäisellään 84,50, mutta Oliver Helander ja Toni Kuusela karsiutuivat.

Etelätalo oli koko karsinnan neljäs. Pisimmän kaaren 86,65 heitti Hollannin Neeraj Chopra.

Etelätalon finaalipaikka merkitsee, että Suomella on aina ollut edustaja miesten keihäänheiton olympiafinaalissa, kun Suomi on olympialaisiin osallistunut.

– Tätä varten on tehty työtä, että täällä ollaan elämänsä kunnossa. Ennätystä ei vielä tullut, mutta ehkä sitten finaalissa, kommentoi Etelätalo Olympiakomitean haastattelussa.

Parhaallaan vain 76,96 heittänyt Kuusela oli murheissaan. Hän ei lähtenyt selittelemään taannoisella polvivammallaan.

– Polven piikkiin ei mennyt mitään. Se on parhaassa kunnossa koko kesänä. En tiedä, ei vaan… Sen takia olenkin niin pettynyt, kun odotin paljon enemmän, hän sanoi.

Helander yllätti keskiviikkoaamuna osallistumalla sittenkin olympiakisojen karsintaan. Vielä tiistaina hänen osallistumisensa olympialaisiin oli epävarmaa jalkavamman takia.

Helander ei karsinnassa menestynyt, eikä finaaliin ollut asiaa. Hän heitti ensimmäisellään 78,81. Toisen heittonsa hän astui yli ja viimeisen heittoyrityksensä hän keskeytti kesken juoksun.

Elmo Lakan tie päättyi välieriin

Elmo Lakka ei onnistunut odotustensa mukaisesti Tokion olympialaisten 110 metrin aitajuoksun välierissä. Hän aitoi ajan 13,67.

Lakka oli erässään seitsemäs. Hän jäi finaalipaikasta 35 sadasosaa. Lakan sijoitus oli 20:s.

Alkuerissä tiistaina Lakka oli aitonut ajan 13,48. Alkuerien tuloksissa hän oli ollut 14:s. Välierissä ei siis nähty yhtä hyvää suoritusta.

Tällä kaudella Lakka on aitonut Suomen ennätyksen 13,31. Sillä ajalla hän olisi päässyt Tokiossa olympiafinaaliin.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio

Lue myös: Suomen toivo Lizzie Armanto ei yltänyt mitaleille – vammalla oli vaikutuksensa

Kommentoi Facebookissa