Lastensuojelusta karannut tyttö löydettiin – puukotti ohjaajaansa

Vuosittain lastensuojelulaitoksista karkaa satoja nuoria.

Vuosittain lastensuojelulaitoksista karkaa satoja nuoria. (Kuvituskuva Fotolia)

Kohtalokkaan karkumatkan päätteeksi 17-vuotias vangittiin tapon yrityksestä.

RIKOS Seitsemäntoistavuotias tyttö lähti tiistaina omille teilleen Pirkanmaalla sijaitsevasta lastensuojeluyksiköstä. Ohjaajat saivat tietoonsa tytön olinpaikan. Kun he menivät noutamaan tyttöä, seuraukset olivat kohtalokkaat.

Tyttö karkasi lastensuojeluyksiköstä tiistaina. Myöhemmin illalla laitoksen henkilökunta sai tiedon, että tyttö oleskelee yksityisasunnossa Tampereen Hervannassa.

Kaksi lastensuojeluyksikön ohjaajaa lähti noutamaan tyttöä asunnosta. He tapasivat tytön asunnon ovella. Hän ei kuitenkaan suostunut lähtemään ohjaajien mukaan.

Tyttö löi toista ohjaajaa kaksi kertaa leipäveitsellä. Toinen veitsenisku aiheutti 50-vuotiaalle tamperelaiselle miehelle hengenvaaran. Ohjaaja toimitettiin sairaalahoitoon. Poliisin mukaan hänen tilansa on tällä hetkellä vakaa.

Tyttö otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja hänet vangittiin torstaina epäiltynä tapon yrityksestä. Jutussa on nostettava syyte helmikuun loppuun mennessä.

Lasten ja nuorten sijaishuoltolaitoksista karkaamisesta on tullut kasvava ongelma, sillä vuosittain karkaa satoja nuoria. Suuri osa karkureista karkaa toistuvasti, lähteneiden joukossa on yhtä paljon poikia ja tyttöjä.

Tiedot käyvät ilmi Lastensuojelun Keskusliiton muutama vuosi sitten teettämästä selvityksestä.

Kommentoi Facebookissa