Latvia aloitti MM-jääkiekon jymypaukulla – Kanada nurin

Latvia isännöi jääkiekon 2021 MM-kisoja Riiassa

Latvia isännöi jääkiekon 2021 MM-kisoja Riiassa. (Kuva AOP)

Kisaisäntä Latvia yllätti Kanadan NHL-joukkueen MM-kisoissa maalein 2-0.

JÄÄKIEKKO MM-jääkiekkoa isännöivä Latvia teki avausottelussaan sensaation voittamalla Kanadan NHL-pelaajista kootun joukkueen 2-0. Kanada loi selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta pysähtyi Latvian erinomaiseen maalivahtiin, 38 kertaa torjuneeseen Matiss Kivlenieksiin.

Kanada hävisi paperilla selkeästi huonommalle joukkueelle, mutta tunnelma vaahteralehtien joukkueessa vaikutti pelin jälkeen rennolta.

– Lyhyessä valmistautumisessa oli omat haasteensa, mutta ensimmäinen peli oli ihan hyvä. Tästä lähdetään rakentamaan, kommentoi seuratasolla Buffalo Sabresia edustava puolustaja Colin Miller.

Viime kausina farmista NHL-uralleen vauhtia hakenut Kanadan hyökkääjä Brandon Pirri korosti, että Kanadan tehottomuus oli merkittävä syy yllätystulokseen.

– Tiesimme, että he puolustaisivat tiiviisti. Heidän maalivahtinsa oli hyvä. Mutta loimme paljon enemmän maalipaikkoja ja olimme lähellä. Tästä voi ottaa hyviäkin asioita mukaan. Olemme valmiita seuraavaan peliin, Pirri lausui.

Kanadan päävalmentaja Gerard Gallant vakuutti, että Kanadalla oli asenne kohdillaan. Vastustajaa ei todellakaan aliarvioitu.

– Emme aliarvioineet heitä ollenkaan. Meillä oli kolmet harjoitukset ennen tätä peliä ja valmistauduimme hyvin. Tiesimme, että vastassa olisi hyvä joukkue, jolla on erinomainen valmentaja Bob Hartley.

Gallant muistutti myös, ettei Kanada ehtinyt pelata ennen turnausta yhtään harjoituspeliä. Joukkue on ollut koossa todella vähän aikaa.

– Pelasimme ensimmäisen ottelumme. Meillä ei ollut yhtään harjoitusottelua ennen tätä peliä. Pelasimme siihen nähden hyvin. Loimme paljon maalipaikkoja, mutta onnea ei tänään ollut.

Toisessa Suomen lohkon perjantain ottelussa Saksa murjoi Italian 9-4. Lopputulos oli aika lailla odotettu, sillä puoli joukkuetta Italian jääkiekon parhaimmistoa joutui jäämään MM-kisoista sivuun koronavirustartuntojen takia.

Toisen lohkon huippuottelussa Venäjä voitti Tshekin 4-3. Venäjän voittomaali syntyi vain 19 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

– Tshekki lähti siinä vaihtoon ja Ivan Provorov löysi minut syötöllään. En edes tajunnut heti, että tein maalin. Kuulin riman kilahtavan ja sitten kaikki tulivat onnittelemaan, voittomaalin tehnyt Mihail Grigorenko sanoi.

Slovakia avasi kisat voitolla lyötyään Valko-Venäjän maalein 5-2. SM-liigan mestarijoukkueesta Rauman Lukosta tuttu Kristian Pospisil teki avauserässä kaksi maalia. Myös Peter Cehlarik osui kahdesti.

Suomi avaa turnausurakkansa lauantaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Petri Kontiola jälleen MM-kisoissa – ”Olihan se positiivinen yllätys”

Kommentoi Facebookissa