Petri Kontiola jälleen MM-kisoissa – ”Olihan se positiivinen yllätys”

Kokenut Petri Kontiola pelaa HPK:ssa

Kokenut Petri Kontiola pelasi kauden 2020-2021 HPK:ssa. (Kuva AOP)

Petri Kontiolan mieluisin Leijona-muisto on Sotshin 2014 olympialaisista.

JÄÄKIEKKO Petri Kontiola, 36, pelaa tänä keväänä jo uransa seitsemännet MM-kisansa. HPK:ssa vahvan kauden pelannut Kontiola ei varsinaisesti odottanut pelaavansa vielä arvoturnauksia, joten MM-kutsu ilahdutti häntä paljon.

– En hirveästi sitä miettinyt. Olihan se kiva positiivinen yllätys, että vielä pyydettiin mukaan. Ehdottomasti halusin lähteä, Konna sanoi perjantaina Riiassa.

MM-kisojen menestyspaineita ei kokemuksen myötä Kontiolalla ole liikaa. Hän lähtee vain naatiskelemaan.

– Tulin tänne pitämään hauskaa ja nauttimaan lätkästä. Olen huomannut, että se on aikaisemmin toiminut mun kohdallani ja toimii varmasti nytkin.

Riiassa MM-kokemus on kuitenkin erilainen. Koronapandemian myötä pelaajat ovat tiukassa valvonnassa, eivätkä voi lähteä hotellilta muualle kuin jäähallille.

Kontiolaa moinen ei haittaa, kun joukkuehenki on hyvä, mutta pelejä odottaa erikoisolosuhteissa sitäkin enemmän.

– Me ollaan koko ajan kimpassa tässä. Ei päästä hotellilta pois muuten kuin reeneihin. Tähän porukkaan on helppo tulla ja pääsee nopeasti liikkeelle. Ollut odottava fiilis useamman päivän. Kuplahomma tekee sen, että on hinku päästä pelaamaan ja aloittaa turnaus.

Yleisöä MM-kisoihin on kuitenkin luvassa. Latviassa poliitikot ovat päästämässä areenalle 2500 katsojaa. KHL-pelejä useasti Riiassa pelannut Kontiola on siitä iloinen.

– Se olisi kyllä ihan loistava homma. Iso piristysruiske tähän mukaan. Kyllä luulen, että latvialainen yleisö saa hyvä meiningin. KHL:ssä muistan, kun tulin tänne pelaamaan niin oli kyllä aina hieno tunnelma.

Kontiola pelasi MM-kisoissa ensi kertaa jo 2007, jolloin Leijonat voitti hopeaa. Silloin häntä jännitti enemmän.

– Kun 07 kisoissa oli eka peli Kazakstania vastaan, niin kyllä jännitti. En ollut varma, olenko joukkueessa mukana, mutta aamupäivällä olin reeneissä ja tiesin, että olen mukana, Kontiola muistelee.

Aikaa on kulunut paljon. Kontiola oli unohtanut, että Suomi pelasi ensimmäisen ottelunsa 2007 MM-kisoissa Ukraina eikä Kazakstania vastaan.

Mieluisimmasta arvokisamuistostaan Kontiolalla ei ole epäselvyyttä. Sotshin olympialaisissa Leijonat voitti pronssia, kun NHL-pelaajat olivat vielä mukana. Neljä vuotta myöhemmin Pyeongchangissakin Kontiola oli mukana olympiatasolla, mutta NHL ei osallistunut niihin kisoihin.

– Sotshi. Ne oli ihan oikeat olympialaiset. Pyeongchang oli kopioversio olympialaisista. Sotshi on kyllä hienoin muisto näistä maajoukkueympyröistä, hän sanoi.

Lauantaina Kontiola pääsee testaamaan jälleen NHL-pelaajien tasoa, kun vastassa on Yhdysvallat. Amerikkalaisten joukkueen pelaajista valtaosa on nuoria NHL-kiekkoilijoita.

– Mulla ei ole hirveästi tietoa, millainen joukkue se on. Tänään illalla käydään läpi ja otetaan selville niiden metkut, totesi Kontiola Riian kisojen ensimmäisestä haasteesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien NHL-vahvistus innoissaan – ”Pikkupoikana olen unelmoinut hetkistä edustaa Suomea”

Kommentoi Facebookissa