Lauri Markkanen debytoi uudessa seurassaan – heittopeli petti odotukset

Lauri Markkasen uusi seura NBA:ssa on Cleveland Cavaliers (Kuva AOP)

Lauri Markkasen uusi seura NBA:ssa on Cleveland Cavaliers. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen heittopeli takkusi hänen ensimmäisessä NBA-kauden ottelussaan Cleveland Cavaliersin paidassa.

KORIPALLO Lauri Markkanen pelasi keskiviikkona ensimmäisen ottelunsa uudessa NBA-liigan seurassaan Cleveland Cavaliersissa. Markkasen ja Cavaliersin kauden avausottelu päättyi joukkueen tappioon Memphis Grizzliesiä vastaan.

Markkasen heitot eivät uponneet toivotulla tavalla, eikä Cavaliersin pelikään kulkenut odotusten mukaisesti. Cleveland taipuikin Memphis Grizzliesin hallissa koriluvuin 121-132.

Clevelandin avausviisikkoon kuulunut Markkanen pelasi 31 minuuttia eli kolmanneksi eniten kaikista Cavaliersin pelaajista. Hän oli heittänyt taukoon mennessä kasaan vain kaksi pistettä, mutta toisella jaksolla heittopeli kulki hieman paremmin. Markkasen kokonaissaldoksi tuli kymmenen pistettä.

Markkasen tilastoriville merkittiin myös yhdeksän levypalloa. Syöttöjä hänelle merkittiin kaksi ja riistoja yksi.

Markkasella oli seitsemän kolmen pisteen heiton yritystä. Hän sai niistä sisään kaksi. Markkasella oli kaikkiaan 14 heittoyritystä, joista vain neljä meni sisään.

Jarrett Allen oli Cavaliersin tehokkain pelaaja 25 pisteellään Clevelandin ahnein. Evan Mobley ja Collin Sexton pussittivat molemmat 17 pistettä.

Darius Garland heitti 13 pistettä ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Espanjan maajoukkuetähden Ricky Rubion vastaavat lukemat olivat 12 ja 10.

Markkanen siirtyi Cavaliersiin viime kauden jälkeen Chicago Bullsista, jossa pelasi neljä kautta. Vaikka pelit eivät menneet Markkasella Bullsissa varsinkaan viime kaudella odotetusti, nousi hänen ansiotasonsa NBA:ssa tällä kaudella huimasti.

Markkasen nykyisen sopimuksen keskimääräinen palkka kaudessa on noin 16,75 miljoonaa dollaria. Hän on tällä hetkellä Suomen kallispalkkaisin urheilija.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Awak Kuierin kausi ohi – peliaika WNBA:ssa vielä vähissä

Kommentoi Facebookissa