Lauri Markkanen ei mahtunut tähdistöavaukseen

Lauri Markkanen on pelannut Utah Jazzissa todella vahvaa kautta (Kuva: AOP)

Lauri Markkasta ei äänestetty NBA:n tähdistöottelun avauskokoonpanoon, mutta hänet saatetaan valita otteluun vaihtopelaajaksi. Tämä ratkeaa 2. helmikuuta.

KORIPALLO Utah Jazzissa loistavaa kautta pelaava Lauri Markkanen jäi niukasti NBA:n All Star-ottelun avausviisikon ulkopuolelle. Itse tähdistötapahtumaan Markkanen voi silti tulla yhä valituksi.

On itse asiassa todennäköistä, että Markkanen nähdään vaihtopelaajan roolissa helmikuussa Jazzin kotikentällä Salt Lake Cityssa pelattavassa tähdistöottelussa. Moni pitää tätä käytännössä jo käytännössä varmana.

Läntisestä konferenssista paikkansa tähdistöpelin avaukseen saivat Stephen Curry, Luka Doncic, LeBron James, Nikola Jokic ja Zion Williamson. Entisen Jugoslavian koripallo on vahvasti esillä, kun slovenialainen Doncic ja serbialainen Jokic ovat mukana.

Itäisen konferenssin avausviisikon tähdistöottelussa muodostavat Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant, Kyrie Irving, Donovan Mitchell ja Jayson Tatum. Kreikkalainen Antetokounmpo on itäisen konferenssin ainoa eurooppalaispelaaja avauskokoonpanossa.

Markkanen keräsi yli 1,6 miljoonaa yleisöääntä. Fanien äänestyksessä Markkaselle irtosi etukenttäpelaajien listalla seitsemäs tila. Kolme etukenttäpelaajaa siis valittiin tähdistöpelin avaukseen.

Pelaajat arvostivat Markkasta yleisöä enemmän. He äänestivät Markkasen läntisen konferenssin neljänneksi parhaaksi etukenttäpelaajaksi. Median listalla Markkanen oli viides, mikä oli myös hänen kokonaissijoituksensa, kun pelaajien ja yleisön äänet yhdistettiin.

Pelaajilla ja medialla oli kummallakin 25 prosentin osuus All Star-äänestyksessä. Fanien äänet muodostivat 50 prosenttia.

NBA:n päävalmentajat päättävät 2. helmikuuta siitä, ketkä valitaan tähdistöottelun varapelaajiksi. Molempien konferenssien joukkueisiin nimetään seitsemän varapelaajaa.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Suomen Olympiakomitea vastustaa venäläisurheilijoiden paluuta

Kommentoi Facebookissa