Lauri Markkanen heitti kaksi pistettä voitossa – unelma karkaamassa

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen Chicago Bulls voitti, mutta unelma pudotuspeleistä on joukkueella enää teoreettisella tasolla.

KORIPALLO Chicago Bulls otti kolmannen peräkkäisen voittonsa NBA:ssa sunnuntaina. Detroitissa vieraillut Bulls löi paikallisen Pistonsin 108-96.

Bullsin Lauri Markkanen pelasi 23 minuuttia ja teki kaksi pistettä. Markkanen upotti ainoan kakkosyrityksensä. Ainoa kolmosyritys ei Markkasella osunut.

Markkanen heitti molemmat vapaaheittonsa ohi. Hänen tilastoihinsa merkittiin seitsemän levypalloa, kolme riistoa ja yksi syöttö.

Pisteitä tuli Markkaselle vain kaksi, mutta Markkanen teki ottelussa muuten kelpo työtä autettuaan joukkueensa voittoon. Toki Bullsin voitossa moni Markkasen joukkuekaveri oli merkittävämmässä roolissa.

Chicagon ahneimpana hääri loukkaantumisestaan toipunut joukkueen tähtipelaaja Zach LaVine, joka heitti 30 pistettä. Nikola Vucevic saalisti 29 pistettä ja 16 levypalloa. Coby White pussitti 21 pistettä.

Voittoputkestaan huolimatta Chicagon mahdollisuudet päästä NBA:n ”säälipleijareihin” (play-in tournament) ovat enemmänkin teoreettiset. Bullsilla on jäljellä neljä ottelua, joissa se kohtaa Itäisen konferenssin kärkikastiin lukeutuvat Brooklyn Netsin kahdesti ja Milwaukee Bucksin kerran. Se yksi muu ottelu on sarjataulukossa tällä hetkellä juuri Chicagon takana majailevaa Toronto Raptorsia vastaan.

Chicagolla on kasassa 29 voittoa ja 39 tappiota. Viimeisellä play-in -paikalla majailevan Indiana Pacersin vastaavat lukemat ovat 31-36.

Markkanen ei ole koskaan pelannut NBA:n pudotuspeleissä. Hyvin todennäköisesti moinen jää haaveeksi myös hänen neljännellä NBA-kaudellaan. Toukokuun lopulla Markkanen voikin keskittyä sopimusneuvotteluihinsa.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Chicago Bulls jyräsi – Lauri Markkaselle vain vähän luottoa

Kommentoi Facebookissa