Lauri Markkanen jälleen hurjassa iskussa – ”Pidämme hauskaa”

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen säkitti 32 pistettä seuransa Utah Jazzin neljännessä perättäisessä voitossa.

KORIPALLO Utah Jazz jatkaa NBA:ssa läntisen konferenssin kärjessä, voitettuaan keskiviikkona vierasparketilla Atlanta Hawksin koriluvuin 125-119. Ottelun sankarina hääri jälleen Lauri Markkanen, joka heitti 32 pistettä ja saalisti kahdeksan levypalloa.

Jazz johti ottelua parhaimmillaan 15 pisteellä, mutta Hawks pääsi peliin vielä mukaan kolmannella neljänneksellä. Jazz kuitenkin karkasi päätösneljänneksellä.

Markkanen upotti kahdeksasta kolmen pisteen heitostaan peräti kuusi. Jazz kykeni koko ottelun ajan luomaan vapaita heittopaikkoja kaaren takaa ja säkittikin kolmosensa kovalla prosentilla.

– Se on tavallaan meidän juttu. Pidämme pallon liikkeellä ja jokaisella on hauskaa, Markkanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Markkanen oli 32 pisteellään koko ottelun tehokkain pelaaja. Jazzin pelaajista kunnostautuivat vahvasti myös Jordan Clarkson (23/4/5 syöttöä) sekä Malik Beasley (18/6).

NBA:n tyvipäähän povattu Jazz johtaa yllättäen läntistä konferenssia. Seuralla on koossa 10 voittoa. Tappioita tilillä on kolme.

Jazz otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Jokaisessa näistä voitoista Markkasella on ollut merkittävä rooli.

Kausi on vasta alussa, mutta nyt voi jo todeta, että asiantuntijaveikkailut Jazzin tasosta ja Markkasen menestysmahdollisuuksista ovat menneet pahasti pieleen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen loisti jälleen Lakersia vastaan – Utah Jazz nousi kärkeen

Kommentoi Facebookissa