Lauri Markkanen loisti jälleen Lakersia vastaan – Utah Jazz nousi kärkeen

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen edustama Utah Jazz voitti Los Angeles Lakersin toistamiseen muutaman päivän sisällä. Markkanen oli pysäyttämässä supertähti Anthony Davisia.

KORIPALLO Lauri Markkanen tuikki jälleen Utah Jazzin kirkkaimpana tähtenä NBA:ssa Los Angeles Lakersia vastaan. Markkanen viimeisteli 23 pistettä, kun Jazz murjoi Lakersin koriluvuin 139-116.

Lakers oli taipunut Jazzille myös viime perjantaina. Sunnuntaina Jazz oli puolestaan voittanut Los Angelesin toisen seuran Clippersin.

Markkanen pisti pelitilanneheitot sisään 57,9 prosentin tarkkuudella. Kahden pisteen heitot kirjattiin hänelle lukemin 10/15 ja kolmoset 1/4. Kolmesta vapaaheitostaan Markkanen heitti kaksi sisään.

Markkanen nappasi ottelussa lisäksi kolme levypalloa, tarjoili kaksi koriin johtanutta syöttöä ja torjui kertaalleen vastustajan heiton.
Lakersin paras pistemies oli supertähtiosastolle lukeutuva Anthony Davis 29 pisteellään. Lakersin LeBron James ei pelannut loukkaantumisen takia. Viime perjantaina Markkanen oli jättänyt Jamesin varjoonsa.

Maanantain ottelussa Markkanen piti varsinkin tauon jälkeen huolen siitä, että Davis ei päässyt mellastamaan enempää. Tehokkaasti puolustanut Markkanen oli koko ajan askeleen Davisia edellä.

– Lauri teki hienoa työtä toisella puoliajalla käyttäen hyväkseen fyysisyyttään ja jalkanopeuttaan, Utah Jazzin päävalmentaja Will Hardy kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Hardy korosti myös joukkueensa puolustuspelin tehokkuutta kokonaisuutena.

– He (Lakers) pysyivät pelissä mukana 48 minuuttia. Tämä ilta oli esimerkki siitä, kuinka vaikeaa meitä on puolustaa, kun pallo liikkuu, Hardy painottaa.

Utah Jazz kipusi voitolla komeasti jo läntisen konferenssin kärkipaikalle Phoenix Sunsin edelle. Phoenix kärsi maanantaina tappion Philadelphia 76ersille.

Utah on voittanut 12 ottelustaan peräti yhdeksän. Jazzia povattiin sarjan tyvipäähän ja Markkasen uralle ennustettiin takapakkia. Toistaiseksi kaikki onkin mennyt päinvastaisesti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen pysäytti jälleen supertähden

Kommentoi Facebookissa