Jokerit mysteerin keskellä – Harkimot pitävät suunsa supussa

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Harkimot haluavat palauttaa Jokerit SM-liigaan. Luvassa lienee sellainen tarjous, jota SM-liigan olisi pakko harkita, vaikka Harkimoita ei sarjassa siedetäkään.

JÄÄKIEKKO Jokerit ei ole pelannut miesten tasolla otteluita sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäisi viime helmikuussa Ukrainaan, mutta silti se on Suomen kohutuin jääkiekkoseura. Otsikoissa Jokerit pitää salamyhkäinen projekti seuran palauttamisesta SM-liigaan sekä erityisesti Harkimoiden rooli projektissa.

Teemu Selänteen Naurava Narri -projekti ei saanut Jokerit ry:n hyväksyntää viime elokuussa. Jokerit ry hyväksyi paremman tarjouksen.

Tämä toinen salamyhkäinen taho yrittää saada Jokerit Helsinki-halliin, eli entiselle Hartwall-areenalle, jonka omistajana myös toimisi. Tosin halli pitäisi ensin saada pois venäläisomituksesta.

Jokereiden jääkiekkoprojektin taustalla on yhtiö Team Jokerit Oy. Sen omistaa 100-prosenttisesti Joel Harkimo.

Ei ole mikään salaisuus, että Joelin isä Harry Harkimo on ollut taustatoimijana tässä projektissa jo viime keväästä alkaen. Hjallis ei ole kuitenkaan aikeissa olla Jokereissa enää virallisessa roolissa, vaan pelkästään konsulttina, jotta hänen poikansa voisi toimia Jokereiden johdossa.

Mutta tie on tehty Harkimoille kiviseksi. SM-liiga ilmoitti 1. syyskuuta, että liigalisenssin saa vain sellainen joukkue, joka pelaa Mestiksessä. Myös Kiekko-Espoo ja Joensuun Kiekko-Pojat ovat kiinnostuneita hakemaan liigalisenssiä kaudelle 2024-2025.

Vielä on arvoitus, pelaako Jokerit ensi kaudella Mestiksessä. Ja vieläkin suurempi arvoitus on, onko Harkimoiden puuhaamalla Jokerit-projektilla edes mitään mahdollisuuksia neuvotella liigalisenssistä.

Harkimoita ei SM-liigassa katsota hyvällä, mutta Jokerit haluttaisiin sarjaan jo mediakiinnostuksensa takia. Myöskään Harkimot tuskin tulevat olemaan Jokereiden sijoittajaryhmässä yksin, vaan kyse on laajemmasta tahosta.

Varmasti SM-liigalle yritetään esittää sellaista Jokerit-tarjousta, josta se ei voisi kieltäytyä. Hjallis Harkimo tietää kyllä hylkiön asemansa SM-liigan silmissä ja ymmärtää etsiä keinoja, joilla mahdottomasta tehdään mahdollista. Eli tässä tapauksessa hän kerää Jokereiden ympärille niin vakuuttavan sijoittajaryhmän, joka voisi kelvata SM-liigalle.

SM-liigan kannalta tilanne olisi kiusallinen. Harkimoita ei haluta mukaan, mutta toisaaltahan olisi tyhmyyttä kieltäytyä heidän tuomastaan mammonasta. Bisneksestähän ammattilaisurheilussa on viime kädessä kyse.

Omituisinta on, että Hjallis on kiistänyt olevansa projektissa mukana ja Joel on kiistänyt olevansa projektin keulahahmo, vaikka omistaa siis Team Jokerit Oy:stä 100 prosenttia. ”En ole mukana” -väitteet vievät Jokerit-projektin farssin asteelle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL-pomo ei ota vastuuta sarjan kiusallisesta Putin-yhteydestä

Kommentoi Facebookissa