Pizzeria vaati työntekijältään 500 euroa kuussa ”viranomaismaksuihin” – palkasta vietiin 11 000 euroa

Toinen syyte pizzerian omistajille tuli luvattomasta ulkomaalaisen työvoiman käytöstä. (Kuvituskuva Fotolia)

Syytteen mukaan työnantaja käytti hyväkseen sitä, että asianomistajalla ei ollut oleskelulupaa.

SYYTE Tamperelaisille ravintoloille asetetaan tiuhaan tahtiin syytteitä käräjillä. On ihmiskauppaa, kiskontaa, ohimyyntiä… Nyt on syytteessä kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä pizzeria, joka vaati työntekijältään 500 euroa kuukaudessa ”viranomaismaksuihin”.

Keskeisellä paikalla Tampereella sijaitseva pizzeria oli ottanut palvelukseensa työntekijän ulkomailta. Syytteen mukaan miehelle maksettiin kansallisen alkuperän tai kansallisuuden perusteella alempaa palkkaa kuin työehtosopimuksessa on sovittu.

Mies työskenteli pizzeriassa 22 kuukautta ja hänelle maksettiin palkkaa 39 521 euroa. Syytteen mukaan työnantaja otti joka kuukausi tai lähes joka kuukausi palkasta 500 euroa ”viranomaismaksuja” varten. Yhteensä palkasta vietiin 11 000 euroa.

Syytteen mukaan työnantaja käytti hyväkseen sitä, että asianomistajalla ei ollut oleskelulupaa eikä työlupaa. Hän on turvapaikanhakija, eikä hänellä ollut työllistymismahdollisuuksia laillisilla työmarkkinoilla.

Toinen syyte pizzerian omistajille tuli luvattomasta ulkomaalaisen työvoiman käytöstä. Syyttäjä vaatii pizzerian kahdelle yhtiömiehelle ankaraa sakkorangaistusta.

Lue myös: Ravintoloitsijaveljekset huijasivat verottajaa – oikeus tuomitsi vankeutta ja kovat korvaukset

Kommentoi Facebookissa