Ravintoloitsijaveljekset huijasivat verottajaa – oikeus tuomitsi vankeutta ja kovat korvaukset

Myös osa kebabien myynnistä oli jätetty kirjanpidon ulkopuolelle. (Kuvituskuva Fotolia)

Verotarkastuksessa muun muassa ilmeni, että pizzalaatikoita oli tilattu enemmän kuin pizzoja oli kirjanpidon mukaan myyty.

VEROPETOS Käräjäoikeus on tuominnut kolme Pirkanmaalla ravintolaa pyörittänyttä veljestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin muun muassa törkeistä veropetoksista. Maksamatta jääneitä veroja he joutuvat tilittämään lähes 140 000 euroa.

Syytteen mukaan miehet syyllistyivät satojen tuhansien eurojen ohimyyntiin. Ravintolan pitäjät jättivät käteisellä suoritetut maksut lyömättä kassakoneeseen, eikä niitä laitettu kirjanpitoon. Teot ajoittuvat vuosille 2015–2017. Ravintolan liikevaihto oli tuolloin 288 000-347 000 euroa vuodessa. Kirjanpidosta puuttui jopa 215 000 euroa vuodessa.

Yrityksessä tehtiin vuonna 2018 verotarkastus. Siinä ilmeni, että ravintolaan oli tilattu kebablihaa huomattavasti enemmän kuin sitä oli kebabannosten muodossa asiakkaille myyty. Osa kebabien myynnistä oli jätetty kirjanpidon ulkopuolelle.

Pizzalaatikoita oli tilattu enemmän kuin pizzoja oli kirjanpidon mukaan myyty. Osa pizzoista oli myyty kassan ohi. Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävä törkeänä.

Veljekset saivat syytteitä törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista. He kiistivät syyllistyneensä rikoksiin. Veljeksistä nelikymppinen tuomittiin vuoden ja kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Vähän vanhempi veli sai ehdollista vuoden ja kolme kuukautta. Nuorin veli sai 11 kuukautta ehdollista.

Osalle tuli myös muutama vuosi liiketoimintakieltoa. Veljekset tuomittiin maksamaan verohallinnolle omia ja yrityksen maksamatta jääneitä veroja yhteensä runsaat 137 000 euroa.

Lue myös: Ravintolassa paljastui satojen tuhansien ohimyynti – pizzanpaistajille luettiin syytteet

Kommentoi Facebookissa