Poliisilaitokset valvovat kovia ylinopeuksia – ”Etenkin öisin tien pinnat muuttuvat jäisiksi”

Valvonnan painopiste on pääteillä, nopeus- ja muuta liikennevalvontaa suoritetaan kuitenkin myös taajamissa. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi muistuttaa, että kevätaikaan keliolosuhteet saattavat muuttua hyvinkin nopeasti.

YLINOPEUDET Poliisi valvoo kovia ylinopeuksia 21.–27.3. valtakunnallisesti erityisesti pääteillä. Valvontaa toteutetaan kaikkina vuorokauden aikoina kaikilla käytettävissä olevilla valvontakeinoilla ja -resursseilla. Valvonnasta tiedotetaan myös tehokkaasti.

Kevätaikaan keliolosuhteet saattavat muuttua hyvinkin nopeasti.

– Tiet ovat paikoittain huonossa kunnossa ja lisäksi etenkin öisin tien pinnat muuttuvat jäisiksi. Nämä asiat yhdistettynä suuriin ylinopeuksiin ovat todella vaarallista, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisin nopeusvalvonnan painopiste on tällä kertaa kovissa ylinopeuksissa.

– Kaikki ylinopeudet ovat tietysti kiellettyjä, joten niihin puuttuminen estää myös suurempia ylinopeuksia. Poliisi toivookin, että autoilijat noudattaisivat nopeusrajoituksia ensi viikolla kuten yleensäkin, Ihalainen toteaa.

Koska Suomessa ei ole vielä siirrytty kesänopeusrajoituksiin onkin Ihalaisen mukaan tärkeää, ettei hitaampien ja nopeimpien tienkäyttäjien nopeusero aiheuta vaarallisia tilanteita eikä onnettomuuksia.

– Valvonnan painopiste on pääteillä, nopeus- ja muuta liikennevalvontaa suoritetaan kuitenkin myös taajamissa, Ihalainen sanoo.

Tehostetun liikennevalvonnan lisäksi poliisi haluaa toivottaa tienkäyttäjille edellistä vuotta turvallisempaa liikennöimistä ja nopeusrajoitusten noudattamista.

Lue myös: Parikymppinen nuorimies ohitti tunnuksettoman poliisiauton kovaa vauhtia – nopeutta jopa 186 km/h

Kommentoi Facebookissa