Lauri Markkanen jatkaa Chicagossa – liksakin nousee mukavasti

Lauri Markkanen jatkaa Chicago Bullsissa ainakin vuoteen 2021 saakka.

Lauri Markkanen jatkaa Chicago Bullsissa ainakin vuoteen 2021 saakka. (Kuva AOP)

Chicago Bulls käytti Lauri Markkasen palveluksiin oikeuttavan optionsa.

KORIPALLO Lauri Markkasen sopimus NBA-seura Chicago Bullsin kanssa on nyt virallisesti voimassa kesään 2021 saakka. Bulls ilmoitti maanantaina käyttäneensä neljännen vuoden option Markkasen tulokassopimuksessa.

Markkanen aloittaa tällä viikolla kolmannen NBA-kautensa. Minnesota Timberwolves varasi suomalaislaitahyökkääjän kesän 2017 NBA-draftissa numerolla seitsemän, mutta hänet kaupattiin saman tien Chicagoon, jossa aloitti syksyllä 2017 ja teki heti läpimurtonsa.

Markkasen palkkakin nousee. Kaudella 2019-20 hän tienaa 4,75 miljoonaa euroa, mutta kaudesta 2020-21 vuosiliksa nousee kuuteen miljoonaan euroon.

NBA:ssa tienaa tavallisesti paremmin kuin NHL:ssä. Suomalaisista NHL-pelaajista Markkasta paremmin tienaavat Markkasen tulevan sopimuksen astuessa voimaan vielä Sebastian Aho, Esa Lindell, Aleksander Barkov, Mikael Granlund, Tuukka Rask ja Teuvo Teräväinen.

Markkanen on pelannut ensimmäisen kahden NBA-kautensa aikana 120 ottelua. Väliin häneltä on jäänyt loukkaantumisten takia 44 ottelua. Markkasen NBA-uran ottelukohtaiset keskiarvot ovat 16,7 pistettä ja 8,2 levypalloa.

Markkanen paransi tilastolukemiaan selvästi toisella kaudella. Hänen pistekeskiarvonsa kasvoi 3,5:llä (15,2 -> 18,7) ja levypallokeskiarvonsa 1,5:llä (7,5 -> 9,0).

Markkanen valittiin ensimmäisen kautensa 2017-18 päätteeksi NBA:n tulokkaiden ykköstähdistöön. Viime vuodet pahasti rämpinyt Chicago Bulls rakentaa uutta menestysjoukkuetta 2020-luvulle ja Markkanen on tässä palapelissä merkittävässä roolissa.

Suomessa koripallo-oppinsa juniorivuosina saaneista pelaajista NBA:ssa on Markkasen lisäksi pelannut vain Hanno Möttölä. Hän edusti vuosina 2000-02 Atlanta Hawksia. Möttölän ura NBA:ssa päättyi kahden kauden jälkeen.

Bulls aloittaa runkosarjaurakkansa keskiviikkona Charlotte Hornetsin hallissa. Markkanen ja kumppanit vierailevat perjantaina Memphisissä ennen kotiavausta lauantaina, jolloin kylään tulee NBA-mestaruutta puolustava Toronto Raptors.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Espanja palasi koripallon maailmanmestariksi – voitti kultaa puhtaalla pelillä

Kommentoi Facebookissa