Lauri Markkanen kehno kausi ohi – uhkapeli sopimuksesta saattoi maksaa paljon

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen pelit Chicago Bullsissa saattavat olla nyt ohi.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls päätti kautensa voittoon NBA-liigassa. Chicago löi NBA:n kärkikastiin lukeutuvan Milwaukee Bucksin kotonaan 118-112.

Avausviisikkoon päässyt Markkanen pelasi 25 minuuttia ja heitti 17 pistettä. Hän tilastoi myös viisi levypalloa ja yhden syötön. Neljästä kolmosyrityksestään Markkanen upotti kaksi ja kaikki pelitilanneheitot merkittiin 6-11.

Bullsin avaukseen Markkanen pääsi pitkän tauon jälkeen. Hän oli menettänyt talvella avausviisikon paikkansa. Tosin runkosarjan päätöspelissä kumpikaan joukkue ei pelannut parhaalla kokoonpanollaan.

Chicago jäi pudotuspelien ulkopuolelle neljännellä peräkkäisellä kaudella. Markkaselle kausi oli neljäs NBA:ssa eli hänen pelivuosinaan NBA:ssa Chicago ei kertaakaan ole päässyt pudotuspeleihin.

Markkaselle Bucks-ottelu saattoi olla viimeinen Chicago Bullsin paidassa. Hänen sopimuksensa Chicagon kanssa päättyi tähän kauteen.

Viime syksynä Markkanen ei hyväksynyt Bullsin sopimustarjousta. Hän päätti pelata upporikasta tai rutiköyhää. Panoksena oli huomattavasti rahakkaampi sopimus kesällä 2021 Chicagosta tai jostain toisesta NBA-seurasta.

Onnistuneena Markkasen kautta ei voi pitää. Putoaminen Bullsin avausviisikosta oli selkeä merkki epäonnistumisesta.

Markkanen todennäköisesti jatkaa NBA:ssa, mutta on todennäköisempää, ettei ura jatku Bullsissa. Hänen palkkatasonsa tuskin vastaa ensi kaudella sitä tavoitetta, jonka hän viime syksynä itselleen asetti.

Loukkaantumiset ovat olleet Markkasella kiusana NBA-uralla, mutta kahden viime kauden aikana hänen uransa ei ole edennyt odotetusti. Se niin sanottu NBA:n huippupelaajan status on Markkasella vielä kaukana.

Joka tapauksessa Markkanen on Suomen koripallohistorian kaikkien aikojen menestynein pelaaja NBA:ssa. Hanno Möttölä pelasi NBA:ssa aikoinaan kaksi kautta Atlanta Hawksissa 2000-2002.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasta ei tänäkään vuonna nähdä pudotuspeleissä

Kommentoi Facebookissa