Pekka Virta lähti Lappeenrantaan – HIFK pestasi Ville Peltosen

Pekka Virta valmensi Rauman Lukon 2021 Suomen mestariksi

Pekka Virta valmensi Rauman Lukon 2021 Suomen mestariksi. (Kuva AOP)

SaiPa on pestannut päävalmentajakseen Pekka Virran ja HIFK Ville Peltosen.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelaava SaiPa vahvistaa pestanneensa uudeksi päävalmentajakseen Pekka Virran. SaiPan ja Virran sopimus on voimassa vuoteen 2024 saakka.

Virta ei esittelyjä kaipaa. Hän valmensi päättyneellä kaudella Rauman Lukon Suomen mestariksi. Finaaleissa hän pystyi palaamaan vaihtoaitioon, vaikka oli koronaviruksen takia ollut helmi-maaliskuun aikana lähes kuukauden verran sairaalaan teho-osastolla.

Virran sopimus Lukon kanssa päättyi tähän kauteen. Jo pidemmän aikaa oli tiedossa, että hän siirtyisi SaiPaan, mutta luonnollisesti sopimus päätettiin julkistaa vasta kauden päätyttyä.
SaiPa totisesti tarvitsee uutta nostetta. SM-liigassa joukkue pelasi surkean kauden jäätyään sijalle 13.

SaiPa teki kovia ratkaisuja jo kauden aikana. Päävalmentaja Tero Lehterä lomautettiin kesken kauden ja korvattiin Ville Hämäläisellä, joka jatkaa kaudella 2021-2022 Virran apuvalmentajana.

Viime vuosikymmenen alkupuolella SaiPa menestyi Pekka Tirkkosen komennossa yli odotusten. Kaudella 2013-2014 SaiPa eteni peräti välieriin.

Tirkkonen lähti SaiPasta 2016. Hänen seuraajansa Ari Santanen sai joukkueen heikon menestyksen myötä potkut. Lehterä tuli SaiPan peräsimeen 2017, mutta ei lopulta saanut SaiPaa odotettuun liitoon.

Virralla on ainakin näyttöä menestyksensä. Hän osoitti taitonsa jo nelisen vuotta ennen Lukon mestaruutta valmennettuaan KalPan 2017 hopealle.

Lukossa Virta pääsi yhteen Suomen rahakkaimmista kiekko-organisaatioista, mutta SaiPassa hän tavallaan palaa altavastaajan rooliin, jossa oli KalPa-aikoinaan. SaiPan resurssit ovat Lukon resursseja vähäisemmät.

Ville Peltonen tekee paluun HIFK:hon

HIFK:n päävalmentajaksi on nimitetty pelaajalegenda Ville Peltonen, joka ensi kertaa toimii SM-liigassa päävalmentajan pestissä. Peltonen, 48, on viime vuosina työskennellyt Sveitsissä Lausanne HC:n päävalmentajana ja SC Bernin apuvalmentajana.

HIFK:ssa Peltonen voitti pelaajana Suomen mestaruuden 2011. Hän on sen jälkeen työskennellyt seurassa valmennuspäällikkönä ja U20-joukkueen valmennustiimissä. Tällä hetkellä Peltonen on Saksan maajoukkueen apuvalmentajana valmistautumassa MM-kisoihin.

– Keskusteluissa Villen kanssa kävi heti selväksi, että kaikki kohtaavat: arvot, strategia ja visio. Meillä on yhteinen ymmärrys lähitulevaisuuden ja pitkän aikavälin tavoitteista ja näitä toteuttamaan on löydetty erittäin hyvä ja monipuolinen tiimi, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Peltosen johtamaan valmennustiimiin kuuluvat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti. Liigajoukkueen ja HIFK:n juniorien pelaajakehitysvalmentajaksi on nimitetty Kimmo Kuhta.

Peltonen korvaa päävalmentajana Jarno Pikkaraisen, joka päättyneellä kaudella valmensi HIFK:n pronssille. Pikkarainen aloitti HIFK:n apuvalmentajana 2017 ja nousi päävalmentajaksi 2019 korvattuaan silloin Ari-Pekka Selinin.

HIFK on Suomen rahakkaimpia kiekko-organisaatioita. Vuoden 1983 jälkeen joukkue on voittanut mestaruuden kuitenkin vain 1998 ja 2011.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukon Pekka Virta nousi pilkan keskeltä suureksi valmentajaksi

Kommentoi Facebookissa