Lauri Markkanen päätti hienon iltansa donkkiin – kotiyleisö ei tykännyt

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen masensi yleisön Orlandossa viimeisen sekunnin donkillaan.

KORIPALLO Lauri Markkanen loisti torstaina Utah Jazzin suurimpana tähtenä. Markkanen pussitti NBA-ottelussa 31 pistettä, kun Jazz katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa voittamalla vieraissa Orlando Magicin koriluvuin 131-124.

– Lauri Markkanen oli taas sensaatiomainen, Utah Jazz summasi verkkosivuillaan.

Markkanen keräsi myös viisi levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Yhdeksästä kolmen pisteen heiton yrityksestään Markkanen sai sisään kolme. Kakkoset upposivat 8/13. Lisäksi Markkanen sai sisään kaikki kuusi vapaaheittoaan.

Voitto oli Utah Jazzille äärimmäisen tärkeä, sillä Jazz paransi asemiaan taistelussa pudotuspelipaikasta. Jazz tosin jatkaa yhä pudotuspeliviivan alapuolella. Joukkue on sijalla 12, kun kymmenen parasta pääsee pudotuspeleihin.

– Olen todella tyytyväinen vierasvoittoon. Puhuimme paljon siitä, mitä meidän on oltava joukkueena. Jokaisella on jotain tuotavaa siihen, että voitamme otteluita. Voitamme, kun kaikki pysyvät keskittyneinä. Voimme pelata todella hyvää koripalloa, Jazzin päävalmentaja Will Hardy kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Markkasen illan hieno esitys sai eräänlaisen kruununsa viimeisellä sekunnilla. Markkanen pääsi juoksemaan vapaasti korille ja donkkasi loppunumerot taululle.

Siitä ei kotiyleisö ei Orlandossa pitänyt. Markkaselle buuattiin.

Markkanen itse korostaa, että joukkueen viime aikojen vaikeudet olivat sytykkeenä hänen loistavalle esitykselleen Orlandossa.

– Olisi helppo turhautua. Mutta minulle ja tälle joukkueelle voittaminen on se isoin juttu. Minun pitää tehdä mitä tahansa se vaatii, Markkanen kommentoi ESPN:lle.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Teemu Pulkkinen harkitsee jatkoa Venäjällä – pelaa Vladimir Putinin pussiin

Kommentoi Facebookissa