Lauri Markkasella upea kotiinpaluu – sivusi ennätystä

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen heitti 42 pistettä, kun Suomi voitti koripallon harjoitusmaaottelussa Ukrainan pistein 97-94.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi pelasi torstaina ensimmäisen A-maaottelunsa Jyväskylässä 34 vuoteen, kun harjoitusottelussa vastaan tuli Ukraina. Samalla NBA-tähti Lauri Markkanen pääsi pelaamaan ensi kertaa A-maaottelun kotikaupungissaan Jyväskylässä.

Tiukassa taistossa Susijengi otti voiton. Suomi pehmitti Ukrainan koriluvuin 97-94.

Illan tähti Markkanen heitti 42 pistettä. Samalla hän sivusi Timo Lampenin, Kari-Pekka Klingan ja Hanno Möttölän nimissä olevaa miesten yhden maaottelun piste-ennätystä.

– Ennen peliä sanoin, että tavoitteet tästä illasta on loppuunmyyty halli ja tiukka voitto, ja kumpikin saatiin. En tiennyt piste-ennätyksestä ennen kuin Hanno (Möttölä) siitä pelin loppuvaiheilla sanoi. Pari vapaaheittoa ja pari helppoa nostoa meni ohi, eli kyllä tuossa mahdollisuudet oli ennätystä parannella, mutta voitto haettiin ja se on se, joka lopulta merkitsee, kommentoi Markkanen Koripalloliiton tiedotteessa.

Paikan päällä Jyväskylän jäähallissa 4644 katsojaa. Suomen menestynein NBA-pelaaja Markkanen totisesti nauttii suosiota kotikaupungissaan.

– Tuskinpa tämän jälkeen tarvitsee odottaa 34 vuotta seuraavaan Jyväskylässä pelattavaan maaotteluun, Markkanen naurahti.

Suomi pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen tulevan viikon MM-karsintapelejä. Niissä torstaina Tampereella vastustajana on Israel ja sunnuntaina Tallinnassa Viro. Voitot molemmista peleistä veisivät Suomen erittäin lähelle MM-kisapaikkaa.

Markkasen merkitystä Suomen maajoukkueelle ei voi vähätellä. Hän oli ratkaisevassa roolissa kesäkuussa, kun Susijengi kaatoi MM-karsintapeleissä Ruotsin sekä Kroatian ja osoitti myös Ukraina-ottelussa, kuinka paljon Susijengi häntä tarvitsee.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Eurooppa-liiga lähellä – HJK pehmitti Tanskan liigan huippujoukkueen

Kommentoi Facebookissa