Lauri Markkasella vaikeuksia – peli jäi jälleen kesken

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasella on jälleen loukkaantumishuolia. Hän on joutunut jättämään kauden neljästä ottelusta kaksi kesken.

KORIPALLO Suomen ainoan NBA-pelaajan Lauri Markkasen neljäs kausi Chicago Bullsissa on käynnistynyt vaikeuksien keskellä. Markkanen ei ole täydessä pelikunnossa.

Tiistaina Markkanen joutui jättämään pelin kesken, kun Bulls nappasi avausvoittonsa kukistamalla Washington Wizardsin vieraissa pistein 115-107.

Edellisessä ottelussa pohkeeseensa ruhjevamman saanut Markkanen pystyi pelaamaan Washington-ottelusta kaksi ensimmäistä jaksoa. Tauon jälkeen hän ei kyennyt enää jatkamaan.

– Ensimmäinen puoliaika tuntui vielä hyvältä, mutta totta kai sain uuden iskun samaan paikkaan. Toisella puoliajalla halusin yrittää, mutta en pystynyt antamaan joukkueelleni mitään ensimmäisen kolmen minuutin aikana, joten vaihdoin itseni pois. En pystynyt juoksemaan täysiä, en pystynyt liikkumaan kuten halusin, Markkanen sanoi Koripalloliiton mukaan.

– Ärsyttää, etten pystynyt olemaan kentällä, mutta olen iloinen, että jätkät saivat homman maaliin, Markkanen jatkoi.

Markkanen ehti pelata reilut 19 minuuttia, joiden aikana hän pussitti yhdeksän pistettä ja repi neljä levypalloa. Suomalainen heitti pelitilanneheittonsa sisään lukemalla 3/8. Kahdesta kolmen pisteen heitostaan hän sai toisen sisään.

Juttuvinkki: Susijengibuumia uhkaa syöksykierre – kohtalonpeli helmikuussa Georgiassa

Bulls nappasi siis kauden avausvoittonsa. Edellisessä ottelussa Bulls hävisi Golden State Warriorsille, kun vastustaja sai kolmosen sisään viimeisillä sekunneilla. Kahdessa kauden ensimmäisessä ottelussaan Bullsilla ei ollut voittoon mitään jakoa.

– Olemme puhuneet noista peleistä, ettei niin saa tapahtua enää. Kyse on siitä, että toimimme, menemme kentällä ja taistelemme toistemme puolesta. Edellispelin annoimme, sen olisi pitänyt olla meidän voitto. Tänäänkin oli hetkiä jolloin emme pelanneet organisoidusti, kun vastustaja pisti meihin painetta. Meidän pitää oppia käsittelemään se, Markkanen kommentoi.

Markkasen ura NBA:ssa polki viime kaudella paikallaan, mikä johtui pitkälti vammoista. Puolikuntoisena hän ei kyennyt hyödyntämään potentiaaliaan.

Myös Markkasen neljäs kausi on käynnistynyt vammojen merkeissä. Se ei lupaa hyvää tulevan kesän sopimusneuvotteluihin.

Markkasen sopimus Chicago Bullsin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Hän ei hyväksynyt Bullsin sopimustarjousta, koska kärkkyy paikkaa paremmasta joukkueesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen pelaa upporikasta ja rutiköyhää

Kommentoi Facebookissa