Lauri Markkaselle kauden ennätyspisteet – uusi kotikaupunki ei ole tullut tutuksi

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen heitti kauden ennätyspisteensä, mutta se ei auttanut Cleveland Cavaliersia voittoon ottelussa Markkasen ex-seuraa Chicago Bullsia vastaan.

KORIPALLO Lauri Markkasen vahva panos ei auttanut Cleveland Cavaliersia voittoon NBA:ssa keskiviikkona. Markkasen entinen seura Chicago Bulls kukisti Clevelandin kotonaan 117-104.

Samalla Clevelandin viiden ottelun voittoputki päättyi. Chicago puolestaan katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Markkanen upotti 28 pistettä, mikä on hänen paras lukemansa tällä kaudella. Lisäksi Markkaen tilille merkittiin seitsemän levypalloa, yksi riisto ja yksi blokki.

Markkanen laittoi yhdeksästä kolmosyrityksestään viisi sisään. Kaikki pelitilanneheitot hänelle kirjattiin 9/14. Kuudesta vapaaheitostaan Markkanen upotti viisi.

Clevelandin saldo on nyt 27 voittoa ja 19 tappiota. Chicagon vastaavat lukemat ovat 28 ja 15. Chicago on itäisen konferenssin kärjessä ja Cleveland nyt kuudennella tilalla.

Markkanen siirtyi viime kesänä siis Chicago Bullsista Cleveland Cavaliersiin. Tiistaina Markkanen vieraili tiistaina Wine & Gold -ohjelmassa kertomassa tuntemuksistaan uudesta kotikaupungistaan.

Markkanen totesi, että Suomessa on ilman muuta kylmempi kuin Clevelandissa. Mutta muuten nykyinen kotikaupunki ei ole ollut niin paha kuin hän luuli.

– Rehellisesti sanottuna luulin, että täällä sataisi lunta enemmän. Aina kun tulimme tänne Bullsin kanssa, niin maassa oli lunta ja ilma oli todella kylmä. Mutta ei tämä olekaan niin paha, Markkanen kertoi.

Markkanen paljasti, ettei ole juuri kaupungilla aikaansa viettänyt, kun häneltä kysyttiin suosikkiravintolaa, tai kahvilaa.

– En ole oikein käynyt vielä missään. Sanoisin, että Rocket Mortgage Fieldhouse (Cavaliersin kotihalli). Olen elänyt yksinkertaista koripalloa ja kotiin -elämää. Markkanen virnisteli.

Markkanen kuunteleekin mielellään vinkkejä Clevelandin ruokapaikoista.

– Otan kyllä vastaan suosituksia pizza-paikoista, hän sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Emil Ruusuvuorelta vahva esitys Australian avoimissa – putosi täpärästi

Kommentoi Facebookissa