Lauri Markkasen heitto kulkee jo paremmin – LeBron Jamesin joukkue liian hyvä

Lauri Markkasen uusi seura NBA:ssa on Cleveland Cavaliers (Kuva AOP)

Lauri Markkasen uusi seura NBA:ssa on Cleveland Cavaliers. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen heitti kauden parhaan pistesaldonsa NBA:ssa toistaiseksi, mutta LeBron Jamesin tähdittämä Los Angeles Lakers vei silti voiton.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustaman Cleveland Cavaliersin voittoputki päättyi NBA:ssa perjantaina. Kolme edellistä otteluaan voittanut Cleveland taipui megatähti LeBron Jamesin tahdittaman Los Angeles Lakersin hallissa koriluvuin 101-113.

Kamppailu oli pitkään tasainen. Lakers otti lopulta voiton viemällä viimeisen neljänneksen nimiinsä 25-16.

Markkanen pelasi 32 minuuttia ja teki 17 pistettä. Pistemäärä on hänelle kauden paras. Markkasen tilastoriville merkittiin lisäksi kolme levypalloa ja yksi syöttö.

Markkanen sai kahdeksasta kolmosyrityksestään kolme sisään. Kaikki pelitilanneheitot merkittiin 7/14.

Huippulupaus Evan Mobley teki Clevelandille 23 pistettä. Darius Garland heitti 18 pistettä ja jakoi 11 koriin johtanutta syöttöä. Espanjan maajoukkueveteraani Ricky Rubio pussitti myös 18 pistettä.

James heitti 26 pistettä, mutta sai 10 kolmosyrityksestään vain yhden sisään. Kuusi kolmosta upottanut Carmelo Anthony teki 24 pistettä. Russell Westbrook pussitti 19 ja Anthony Davis 15 pistettä.

Cavaliersin kaudesta on takana nyt kuusi ottelua. Niistä joukkue on voittanut kolme.

Markkanen pelasi neljä ensimmäistä NBA-kauttaan Chicago Bullsissa. Viime kauden jälkeen hän siirtyi Cleveland Cavaliersiin.

Markkasen heittopeli tökki ensimmäisissä otteluissa, mutta Lakers-ottelussa nähtiin merkkejä paremmasta. Cavaliers on antanut Markkaselle paljon vastuuta.

Cavaliersin vieraskiertue kattaa vielä kaksi ottelua. Joukkue pelaa Phoenix Sunsia ja Charlotte Hornetsia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasella jo lupaavampaa – donkkasi supertähden ylitse

Kommentoi Facebookissa