Lauri Markkasella jo lupaavampaa – donkkasi supertähden ylitse

Lauri Markkasen uusi seura NBA:ssa on Cleveland Cavaliers (Kuva AOP)

Lauri Markkasen uusi seura NBA:ssa on Cleveland Cavaliers. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers nappasi kauden toisen voittonsa kukistettuaan Denver Nuggetsin.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers otti toisen peräkkäisen voittonsa NBA:ssa maanantaina. Cleveland kukisti viime kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Nikola Jokicin tähdittämän Denver Nuggetsin vieraissa 99-87.

Kelpo ottelun pelannut Markkanen heitti ottelussa 12 pistettä. Suomalaispelaaja aloittikin pelin väkevästi donkkaamalla itsensä Jokicin ylitse.

Ottelu eteni avausneljänneksestä lähtien Cavaliersin hallinnassa, mutta kolmannen neljänneksen loppupuolella Nuggets pääsi tasoihin. Siihen Cavaliers vastasi 19-3-juoksulla, joka vei eron kymmenen pisteen paremmalle puolelle loppusummeriin saakka.

– Jokainen näytti sitoutumisensa toisiinsa. Emme ottaneet yhtään taka-askelta, Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Markkasen tilastoihin jäivät 12 pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä, yksi torjunta ja peräti neljä riistoa 27 minuutissa ja 29 sekunnissa. Pelitilanneheitoista suomalainen osui 4/12, joista kolmoset 2/8.

Veteraanitähti Kevin Love oli 22 pisteellään Clevelandin tehokkain. Jarrett Allen saalisti 21 pistettä ja 16 levypalloa. Nuggetsin tähtipelaaja Jokic tilastoi 24 pistettä ja 19 levypalloa.

Cleveland Cavaliers saldo on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Joukkue siis hävisi kaksi ensimmäistä peliään, mutta on sen jälkeen napsinut kaksi perättäistä voittoa.

Markkanen aloitti kautensa vaisuhkosti, mutta Nuggets-ottelussa hän antoi jo näyttöjä paremmasta. Tosin heittopelissään Markkasella on paljon parannettavaa,

Cavaliers pelaa vieraskiertueellaan vielä neljä ottelua. Joukkue kohtaa Los Angelesissa Clippersin ja Lakersin. Muissa vierasotteluissaan Cavaliers pelaa Phoenix Sunsia sekä Charlotte Hornetsia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen debytoi uudessa seurassaan – heittopeli petti odotukset

Kommentoi Facebookissa