Lauri Markkasen kausi ohi – paha pettymys

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen Cleveland Cavaliers hävisi Atlanta Hawksille NBA:n puolivälieräkarsinnoissa. Markkasen hyvä esitys ratkaisevassa ottelussa ei Cavaliersille riittänyt.

KORIPALLO Lauri Markkasen osalta NBA-kausi päättyi perjantaina. Markkasen edustama Cleveland Cavaliers hävisi playoff-karsinnan toisessa ottelussaan Atlanta Hawksille kotonaan 101-107.

Atlanta eteni pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ja saa vastaansa Miami Heatin. Clevelandin osalta kausi on siis paketissa.

Huonosti Markkanen ei kauden viimeisessä ottelussaan pelannut. Hän heitti 26 pistettä ja oli Clevelandin tehokkain pelaaja.

Markkaselle tilastoitiin myös kahdeksan levypalloa, kaksi riistoa, yksi blokki ja yksi menetys. Markkasella oli 12 kolmosyritystä, joista hän upotti kuusi.

Hyvä peliesitys ei kuitenkaan lohduta, jos ratkaisevassa ottelussa tulee tappio. Cavaliersilla olisi ollut mahdollisuuksia voittoon, mikä olisi tiennyt Markkaselle uran ensimmäisiä varsinaisia NBA:n pudotuspelejä.

Markkanen aloitti NBA:ssa 2017 Chicago Bullsin riveissä. Hän pelasi seurassa neljän kauden ajan.

Chicago Bulls ei menestynyt. Varsinaiselle pudotuspelikierrokselle seura ei Markkasen aikana edennyt kertaakaan.

Nyt Chicago on mukana ensimmäisellä varsinaisella pudotuspelikierroksella, jolla kohtaa Milwaukee Bucksin. Seura on mennyt Markkasen lähdön jälkeen eteenpäin, joskaan Markkasen lähdön piikkiin tätä ei tietenkään voi laittaa. Bullsissa on tapahtunut muitakin muutoksia.

Markkanen voi nyt viettää kesälomaa. Kesällä hänet nähtäneen Suomen maajoukkueen Susijengin riveissä MM-karsintaotteluissa ja alkusyksystä EM-kisoissa. EM-lopputurnauksen alkulohkonsa Susijengi pelaa syyskuun alussa Prahassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien Glen Kamara mukana europelien välierissä

Kommentoi Facebookissa