Lauri Markkasta vaivaa epätasaisuus – sai istua pitkään penkillä

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkasen heitto kulki NBA:n kärkijoukkuetta vastaan surkeasti. Valmentaja päättikin penkittää suomalaispelaajansa pitkäksi ajaksi.

KORIPALLO Lauri Markkasella ei ollut paras iltansa NBA:ssa maanantaina. Ei ollut myöskään hänen seurallaan Chicago Bullsilla, joka hävisi kärkijoukkue Utah Jazzille tylyin lukemin 95-120.

Markkasen heittojyvä oli pahasti kateissa. Hän sai 19 minuutissa aikaan vain kahdeksan pistettä. Markkanen istuikin ottelun peliajasta penkillä yli puolet.

Markkanen missasi ison kasan heittoja. Peräti yhdeksän peräkkäistä heittoa kolisivat hänellä rautoihin. Valmentaja Billy Donovan teki tästä johtopäätöksensä ja istutti häntä penkillä yhtäjaksoisesti lähes 13 minuutin ajan.

– Rankka ilta, mutta tällaista tapahtuu. Heitto ei vain mennyt sisään. Minun pitää pyrkiä tekemään muita töitä, kuten taistella levypalloista, jos pallo ei putoa sisään, Markkanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Sunnuntaina Chicago oli voittanut Detroit Pistonsin vieraissa 100-86. Markkanen heitti siinä ottelussa 16 pistettä.

Sunnuntain ja maanantain vastustajat olivat Chicagolla kuitenkin hyvin eritasoisia. Detroit on itäisessä konferenssissa peränpitäjänä. Utah on siis koko sarjan kärjessä.

Chicago on viimeisestä neljästä ottelustaan hävinnyt kolme. Joukkue on itäisessä konferenssissa kuitenkin yhdeksäntenä ja kiinni paikassa pudotuspeleihin.

Markkanen palasi hiljattain tositoimiin toivuttuaan loukkaantumisesta. Nyt häntä vaivaa epätasaisuus. Bulls pystyi pitämään itsensä pudotuspeliviivan yläpuolella ilman Markkasenkin apua.

Pitkää kevättä Bullsille ei voi joukkueen nykyisellä tasolla luvata. Utah antoi maanantaina näytteen, miten kaukana Bullsin taso on sarjan kärjestä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: EM-kisoihin selviytynyt Susijengi päätti karsinnat tyylillä

Kommentoi Facebookissa