Leijonat jyräsi Venäjän pojat – ”Otettiin tavallaan homma haltuun”

Leijonat ja Venäjä kaukalossa Karjala-turnauksessa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat ja Venäjä kaukalossa Karjala-turnauksessa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat jyräsi Venäjän Karjala-turnauksessa 3-0. Päävalmentaja Jukka Jalonen kehui joukkueensa esitystä.

JÄÄKIEKKO Leijonat voitti Venäjän nuorten maajoukkueen jääkiekon Karjala-turnauksessa 3-0. Suomi hallitsi tapahtumia täysin ja olisi voinut voittaa murskaavinkin lukemin.

Maalittoman avauserän jälkeen Suomi siirtyi toisessa erässä 2-0 -johtoon. Maalin makuun pääsivät Harri Pesonen ja Miro Aaltonen. Valtteri Filppula teki kolmannessa erässä kolmannen maalin.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Mun mielestäni pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu. Tultiin heti räväkästi peliin hyvällä energialla mukaan. Semmoisella kamppailuhalukkuudella. Otettiin tavallaan homma haltuun, hän sanoi.

Jalonen korosti vahvaa kokonaisuutta.

– Vaikka ekassa erässä ei maaleja tullutkaan, niin kyllä me oltiin siinä selvästi niskan päällä. Tokassa erässä saatiin tulostakin aikaiseksi. Kyllä mä olen tyytyväinen tähän turnaukseen lähtöön. Kaikki oli niin kuin talkoissa mukana, Jalonen jatkoi.

Kritiikkiä Jalonen antoi pelaajilleen sen verran, että maalipaikoissa olisi pitänyt olla tehokkaampi.

– Parin treenin jälkeen oli hyviä elementtejä ylivoimallakin ja tehokkuuttakin parhaimmillaan. Jos jotain toivoa voisi, niin jokunen maalikin enemmän olisi voitu tehdä noista laadukkaistakin paikoista. Toivottavasti viikonloppuna ollaan vähän tehokkaampia.

Venäjä pelaa Karjala-turnauksessa nyt toista kertaa nuorten joukkueellaan. Viime vuonna Venäjä jyräsi Suomen SM-liigapelaajat mennen tullen, mutta nyt Suomella oli äijäjoukkue, joka ei antanut poikien yllättää.

– Kyllä me otettiin esille se silleen, että nuoria poikiakin vastaan pitää pelata ihan täysillä. Muutenkin oli vastassa aika hyviä pelaajia. Pojat kyllä otti onkeensa. Me oltiin tänään valmiita. Ei ollut kahta sanaa, kumpi tätä peliä vei, Jalonen kertoi.

Jalonen korosti, että Venäjällä on jalkeilla vahva joukkue, vaikka nuorten MM-kisoihin se valmistautuukin.

– Kyllä se kova mittari on. Ovat maailman parhaita oman ikäisiänsä pelaajia. Parempi on varmaan keskittyä siihen, miten itsellä kulkee peli, ja meillä kulki tänään hyvin. Viikonloppuna toivottavasti kulkee vielä vähän paremmin.

Odotetusti Jalonen ei halunnut ottaa yksittäisiä pelaajia esille. Maalivahti Jussi Olkinuora sai kuitenkin erityismaininnan nollapelistään.

– En mä halua yksilöitä halua nostaa esiin. Kaikki näkee, ketkä tehopisteitä tekee, niin ne ovat yleensä hyviä. Kun maalivahti pelaa nollan, niin sekin on ihan hyvä. Paljon oli mun mielestäni onnistujia niidenkin joukossa, jotka eivät tehoille päässeet. 20 pelaajaa, kun on parketilla, ei kaikki saa tehoja, vaikka muuten pelaisivatkin hyvin.

Myöskään pelaajien arvokisanäytöistä Jalonen ei kommentoinut sen enempää.

– Eiköhän tossa kaikki yritä olla tyrkyllä niin Pekingiin kuin kevään MM-kisoihinkin. Ei tässä ruveta paikkoja vielä jakelemaan. Yksi peli pelattu ja pari on jäljellä.

Se lienee joka tapauksessa selvää, että puolustaja Sami Vatanen on vahvasti tyrkyllä Pekingin olympialaisiin. Vatanen pelasi Venäjää vastaan vakuuttavasti ja syötti myös kaksi maalia.

– Hieno nähdä Vatanen täällä näissä karkeloissa. Haluaa tulla mukaan, ja se kertoo siitä, että haluaa edustaa Suomea arvokisoissa. Mikäs sen hienompaa. Hyvä sisääntulo, Jalonen sanoi.

Venäjän Ivan Zintshenko taklasi Vatasta päähän ja joutui suihkuun.

– En nähnyt koko tööttiä. Ei harmainta aavistusta, kommentoi Jalonen tapahtuneesta.

Suomi pelaa toisen ottelunsa turnauksessa lauantaina Tshekkiä vastaan. Sunnuntaina vastassa on Ruotsi.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Kiina on Pekingin olympiajääkiekon mysteeri – ”Selvitettävä perusteellisesti”

Kommentoi Facebookissa