Leijonat löi Sveitsin varsin erikoisessa ottelussa

Leijonat nousi 2-5 -tappioasemasta 6-5 -voittoon Sveitsiä vastaan rankkarikisan päätteeksi. (Kuva AOP)

Sveitsi johti 4-1 ja 5-2, mutta Suomi oli voittolaukauskisan päätteeksi parempi 6-5.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkue aloitti Ruotsin Euro Hockey Tour -turnauksen torstaina Sveitsin Zürichissä, missä pelasi Sveitsiä vastaan. Ottelu oli varsin tapahtumarikas ja päättyi lopulta Suomen voittoon rankkarikisan päätteeksi lukemin 6-5.

Suomi nukahteli kahdessa ensimmäisessä erässä. Kokeilujoukkueella liikkeellä ollut Sveitsi sai itseluottamusta ja johti ottelua 4-1 sekä 5-2.

Kolmanteen erään lähdettiin Sveitsin 5-3 -johtolukemissa. Sveitsi ryhtyi peruuttelemaan puolustaakseen johtoasemaansa, mikä oli selkeä virhe. Suomi nousi Elmeri Erosen ja ottelussa kahdesti osuneen Tommi Tikan maaleilla tasoihin.

Harvoin viisi maalia päästänyttä maalivahtia kehutaan, mutta Suomen maalivahti Emil Larmi otti ottelussa myös monta hienoa pelastusta. Voittolaukauskisassa hän oli itse varmuus. Suomelle riitti rankkareissa Ahti Oksasen maali.

Tikka teki uransa ensimmäiset A-maajoukkuemaalinsa. Hän voi hyvinkin taistella paikasta jopa kevään MM-kisajoukkueeseen.

Onnistujiin lukeutui Tikan lisäksi Oksanen. Hän teki toisessa erässä Suomen 3-5 -kavennusmaalin.

Turhan paljon suomalaiset tekivät ottelussa kuitenkin virheitä. Jukka Jalosen joukkueista tuttu tarkkuus loisti kahdessa ensimmäisessä erässä poissaolollaan.

Jalonen ei ole turnauksessa mukana ollessaan polvileikkauksen jäljiltä vielä toipilaana. Häntä tuuraa Mikko Manner.

Suomi siirtyy Sveitsistä Ruotsiin. Siellä kohdataan lauantaina Tshekki ja sunnuntaina Ruotsi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsi haluaa talviolympialaiset – mikä on Suomen olympiasuunnitelman tilanne?

Kommentoi Facebookissa