Leijonat pelaa jääkiekon MM-kisoja Tampereella – Venäjä Helsingissä

Jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämö tulee sijaitsemaan Tampereen rautatieaseman yläpuolella.

Jääkiekon 2022 MM-kisojen päänäyttämö tulee sijaitsemaan Tampereen rautatieaseman yläpuolella. (Kuva SRV/ Studio Daniel Libeskind)

Suomessa 2022 pelattavia jääkiekon MM-kisoja valmistellaan siinä olettamuksessa, että korona on hallinnassa. Hallit halutaan täyteen.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon MM-turnaus järjestetään 2022 Suomessa Tampereella ja Helsingissä 13.-29. toukokuuta. Suomi isännöi MM-jääkiekkoa yhdeksättä kertaa.

Kisojen teemana on Making Miracles, mikä suomeksi tarkoittaa ”tehdään ihmeitä”. Miracle-teema on otettu Yhdysvaltain yliopistojoukkueen vuoden 1980 sensaatiomaisesta olympiavoitosta Lake Placidin kotikisoissa. Leijonien vuoden 2019 MM-kulta oli tietysti jonkin sortin ihme, joskin sen vertaaminen Lake Placidin tapahtumiin on hieman kaukaa haettua.

Tietysti koronavirustilanteen takia kansainvälisten urheilutapahtumien yllä riittää kysymysmerkkejä. Kisajärjestäjät lähtevät kuitenkin siitä, että 2022 maailmantilanne olisi normalisoitunut.

– Erilaisia skenaarioita otettu huomioon. Mikä tilanne silloin onkaan, niin toimitaan viranomaisten suositusten mukaan. Lähtökohta, että rokotteet ja virukseen liittyvät asiat olisivat hallinnassa. Tulevaisuuden ennustaminen on hankalaa, mutta tavoitteena on, että hallit ovat täynnä, kommentoi MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii kisojen suojelijana. Se ei yllätä. Onhan Niinistö profiloitunut julkisuudessa pipolätkän tiimoilta.

– Hän seuraa innokkaasti jääkiekkoa ja pelaa itsekin, kertoo Hietanen.

Matkustamisen kannalta Suomi pystyy tarjoamaan MM-kisoille hyvät puitteet. Tampereen asemalle valmistuva uusi Uros-areena sekä Helsingin Ilmalaan 1997 valmistunut Hartwall-areena sijaitsevat vain puolentoista tunnin junamatkan päässä toimistoon. Ja molemmat areenathan sijaitsevat juna-aseman vieressä.

Juttuvinkki: Kalervo Kummola kovasta ratkaisusta – ”Mitään poliittista painostusta ei minua kohtaan tullut”

Hietanen vahvisti, että Tampereen areena valmistuu ajoissa ja kisaotteluita voidaan pelata siellä. Suomi pelaa kaikki ottelunsa Tampereella. Venäjä pelaa Helsingissä.

– Pietarin alue lähellä ja Allegro-juna toimii. Pääkaupunkiseudulla on paljon venäläistaustaisia asukkaita, perusteli Hietanen syitä Venäjän alkusarjaohjelman sijoittamisesta Helsinkiin.

Venäjä tosin ei saa käyttää MM-kisoissa kansallistunnuksiaan. Maassa harjoitetun valtiojohtoisen dopingohjelman takia Venäjä joutuu osallistumaan vuosina 2021-2023 pelattaviin olympiaurheilulajien MM-kisoihin ilman Venäjän valtiotunnuksia.

Edellisen kerran Suomessa pelattiin MM-jääkiekkoa 2012 ja 2013, kun Suomi järjesti kisat yhdessä Ruotsin kanssa. Vuonna 2012 suuttumusta herättivät lippujen ylikalliit hinnat.

Hietasen mukaan vuoden 2022 kisojen lippuhinnoista tehdään päätös myöhemmin.

– Ei olla vielä päätetty lippujen hinnoista. Eri kategorioihin, kuten Suomi-Kanada tai Suomi-Kazakstan, tulee tietysti erilaisia hintoja. Tulee olemaan useita lippukategorioita. Tavoitteena on, että hallit olisivat täynnä kaikissa kisapeleissä, toteaa Hietanen.

Lipunmyynti voidaan käynnistää, kun MM-kisojen otteluohjelma on tiedossa. Otteluohjelma selviää vasta tämän vuoden MM-kisojen jälkeen eli kesällä tai alkusyksyllä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kultaleijona Kevin Lankinen debytoi NHL:ssä – kauan sitä saatiin odottaa

Kommentoi Facebookissa