Leijonat taipuivat niukasti Ruotsille – pudotuspeleissä vastaan tulee Etelä-Korea

Patrik Hersley ja Veli-Matti Savinainen ottivat tiukasti yhteen ja rangaistuksen arvoisesti.

Patrik Hersley ja Veli-Matti Savinainen ottivat tiukasti yhteen ja rangaistuksen arvoisesti. (Kuva AOP)

Panoksena ottelussa oli alkusarjan lohkovoitto ja suora paikka puolivälierissä.

OLYMPIALAISET Leijonat otteli tänään viimeisen alkusarjan pelinsä olympiajääkiekossa, vastassa oli rakas vihollinen Ruotsi. Panoksena pelissä oli lohkovoitto ja suora paikka puolivälieriin, häviäjä jäisi lohkon kakkoseksi.

Ensimmäinen erä oli Ruotsin hallintaa, mutta Suomi piti vastustajan kuitenkin hyvin poissa varsinaisista maalintekopaikoista. Juuso Hietasen rangaistuksen aikana Pär Lindholm onnistui ohjaamaan siniviivalta lähetetyn kiekon ilmasta maaliin, mutta videotarkastuksen jälkeen se hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

Kun reilu viisi minuuttia avauserästä oli jäljellä, Petri Kontiola ampui ja Viktor Fasth torjui kiekon niin kauas, että tilanteesta seurasi ruotsalaisten läpiajo. Sen päätteeksi Anton Lander ujutti kiekon Mikko Koskisen jalkojen välistä maaliin ja Ruotsin johtoon.

Toinen erä alkoi Suomelta hyvin. Joonas Kemppaisella oli ottelussa ollut jo Leijonien vaarallisimmat maalintekopaikat, ja lopulta hän onnistui ajassa 21.32 napauttamaan maaliviivalta pomppivan kiekon verkkoon tasoittaen ottelun. Molemmat joukkueet saivat melko kevyin perustein rangaistuksia, ja erätauolle lähdettiin 1–1-lukemissa.

Kolmannessa erässä Ruotsi onnistui jälleen siirtymään johtoon, kun Patrik Zackrisson pystyi kurottamalla nostamaan Koskisen torjuman kiekon Suomen maaliin erän puolivälissä. Peliaikaa oli jäljellä vielä 3.37, kun Suomen mahdollisuus tuli Staffan Kronwallin ottaessa Petri Kontiolan koukkaamisesta jäähyn.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki otti ylivoiman aikana Suomen aikalisän ja maalivahdin pois maalista. Suomi ei onnistunut maalinteossa, ja joukkueiden ollessa täysilukuisia sai Sami Lepistö puolestaan jäähyn. Suomi jatkoi ilman maalivahtia ja takaa-ajo päättyi lopullisesti, kun Juuso Hietasen laukaus peitettiin ja Oscar Möller iski tyhjään maaliin loppulukemat 3–1.

Alkulohkoista etenivät näin suoraan puolivälieriin Tshekki, OAR eli Venäjä, Ruotsi ja Kanada. Pudotuspeleissä kohtaavat tiistaina otteluparit Sveitsi–Saksa, USA–Slovakia, Norja–Slovenia sekä Suomi–Etelä-Korea. Suomen ottelun voittajaa vastaan tulee seuraavaksi Kanada.

Kommentoi Facebookissa