Leijonat upeasti välieriin – ”Kaikkemme tehtiin ja yksi maali riitti voittoon”

Leijonat juhlii maalia MM-kisoissa.

Leijonat juhlii maalia MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Suomi voitti Tshekin 1-0 ja pelaa jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa lauantaina Saksaa vastaan.

JÄÄKIEKKO Suomi on jälleen mukana jääkiekon MM-kisojen välierissä. Torstaina pelatussa puolivälieräottelussa Leijonat pehmitti Tshekin Jere Innalan tekemällä maalilla lukemin 1-0.

Innala teki voittomaalin, mutta Suomen ykköshahmo oli ehdottomasti maalivahti Jussi Olkinuora. Leijona-valmentaja Jukka Jalonen antoikin veskarilleen tunnustusta.

– Maalivahti oli hyvä ja se auttoi. Pelasimme hyvin ja oli hieno joukkue-esitys. Olen ylpeä kavereista, Jalonen summasi.

Jalonen korosti, että olisi ollut ylpeä pelaajistaan, vaikka Leijonat olisi hävinnytkin. Esitys joukkueena oli Suomelta niin hyvä.

– Vaikka olisi hävittykin peli, en olisi pelaajia moittinut. Kaikkemme tehtiin ja yksi maali riitti voittoon.

Suomi näytti ensimmäisen erän lopulla tehneen maalin, mutta se hylättiin. Tilannetta katseltiin pitkään videolta.

– Kaverit näki sen aitiossa ipadista ja Turunen ja kumppanit totesi, että kiekko oli maalissa. En tiedä, oliko tuomarilla eri kuvakulma. Onneksi se ei vaikuttanut lopputulokseen. Maalit on kortilla näissä peleissä. Paikkoja ja maaleja on vaikea tehdä, Jalonen sanoi.

Tuomarilinjakin piti pelin tiukkana. Monta selvähköä jäähyä jäi viheltämättä. Jalosta se ei aikaisempien pelien perusteella yllättänyt.

– Se pilli on pysynyt taskussa kahdeksan peliä. Ei sille voi mitään. Yksi tai kaksi yli- ja alivoimaa tulee per peli. Toivottavasti ei muut. Jos on samat molemmille joukkueille, niin pysytään siinä, hän sanoi.

Lauantaina Suomi pelaa välieräottelussa turnauksen yllättäjää Saksaa vastaan. Alkusarjassa Leijonat voitti Saksan 2-1.

– Odotan maalin peliä. Olemme pelanneet jo kerran Saksaa vastaan. Keskitymme heihin huomenna, Jalonen sanoi.

Sen tarkempia ajatuksia Jalosella ei tulevasta taistosta ole.

– Kiva kohdata suomalaiset valmentajat (Toni Söderholm, Ville Peltonen). Ei muuta ole mielessä, kun pelistä on kulunut niin vähän. Aika kova peli oli henkisesti. Turnaus on kova. Venäjä lähti laulukuoroon, vaikka on kova joukkue heillä. Me ollaan ansaittu paikkamme välierissä. Huomenna aletaan valmistautua Saksa-otteluun, Jalonen päätti.

Kanada voitti puolivälierässään Venäjän jatkoajalla maalein 2-1 ja kohtaa puolivälierässään Yhdysvallat, joka murjoi puolivälierässään Slovakian 6-1. Leijonien tuleva vastustaja Saksa löi Sveitsin voittolaukauskisan päätteeksi 3-2.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Saksa jääkiekon MM-kisojen välieriin – Toni Söderholmille iso sulka hattuun

Kommentoi Facebookissa