Leijonat väisti ensimmäisen luodin – toinen uhkaa tiistaina

Leijonat voitti Tanskan 3-1. (Kuva AOP)

Jukka Jalonen korostaa valmentaneensa yli 30 vuotta. Sveitsi-pelin haasteeseen valmistaudutaan tiistaiksi hyvin nihkeän Tanska-voiton jälkeen.

JÄÄKIEKKO Leijonat joutui MM-jääkiekossa Prahassa koville Tanskan kanssa, mutta onnistui voittamaan maalein 3-1 pitäen mahdollisuutensa jääkiekon MM-kisojen puolivälieräpaikkaan omissa käsissä.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen korosti vastustajan pelanneen hyvin.

– Varmaan näitte kaikki. Kahden erän jälkeen on 0-0, niin se on tiukka peli silloin. Tanska oli hyvällä asenteella liikkeellä. Puolusti hyvin ja veskari oli heillä erinomainen.

– Kova iltapuhde meiltä, mutta sitten kärsivällisyys toi voiton. Jaksettiin jauhaa ja luotettiin, että jossain vaiheessa saadaan kiekko sinne maaliin, niin kuin saatiinkin. Ollaan siitä tyytyväisiä, Jalonen lisäsi.

Kun Rasmus Rissanen teki Leijonien toisen maalin, tuuletteli Jalonen varsin näyttävästi. Moista häneltä on harvemmin nähty.

– Joku väittää, että 2-0 on huono johto, mutta kyllä mieluummin otan 2-0 kuin 1-0. Hyvältä tuntui. Yritetty on, mutta ei ole mennyt. Tuska on ollut kova pelaajillakin, kun tontteja on ollut hirvittävä määrä, mutta mistään ei saa sisään. Onhan se selvä, että se kipsaa vähän, Jalonen kertoi.

Iiro Pakarinen oli runnonut kiekon jo aikaisemmin maaliin Mikael Granlundin syöksyn jälkeen, mutta maalia ei hyväksytty. Jalosen mukaan tässä ei ollut mitään epäselvyyttä.

– Se oli selvä hylky. Maalivahti häiriintyi siitä Granlundin törmäyksestä. Ei ollut mitään järkeä lähteä haastamaan.

Jesse Puljujärvi sai Jaloselta tiukkaa palautetta, kun pelasi yhä, vaikka kypärä oli lentänyt päästä.

– Teki ison virheen. Kyllä mä sanoin hänelle siitä vaihtoaitiossa. Hyvä tsägä, ettei tullut kaksiminuuttista. Olisi pitänyt tulla. Pulju kuvitteli, että voisi jatkaa peliä, kun kypärä lyötiin häneltä päästä. Pulju oli varmaan unohtanut sen.

Jalosta harmitti, että Leijonat jännitti alussa liikaa.

– Tavallaan turhaa. Eihän kukaan halua jännittää. Mutta se on inhimillistä. Kun paineet ja panokset ovat kovat, voi silloin mennä vähän kipsiin. Yllättynyt vähän olin siitä, että oli semmoista. Oletin rennompaa meininkiä, mutta joskus se menee näin, hän sanoi.

Myös ylivoima oli Jaloselle pettymys.

– Yv ei ollut tarpeeksi hyvää. Se oli ihan selvää. Ei vaan tehty.

Tiistaina Leijonat pelaa alkusarjan päätösottelunsa Sveitsiä vastaan. Jos Leijonat häviää varsinaisella peliajalla ja Itävalta voittaa Britannian varsinaisella peliajalla, päättyy Suomen turnaus.

– Kyllä mä olen valmentanut 30 vuotta tässä. Kyllä me saadaan se semmoiseen kuosiin, että ollaan huomenna parhaimmillamme, Jalonen totesi haasteesta.

Valmistautuminenkaan ei ole sen erikoisempaa.

– Ei ole mitään erityistä. Syytä on aina valmistautua normaalisti. Kaikki tietää, mikä on panos. Pyritään pelaamaan rennosti täysillä.

Jalonen ei kiistä, etteikö haaste olisi kova. Sveitsin Roman Josi ja Nico Hischier ovat NHL:n ehdotonta eliittiä.

– Onhan heillä huikeita pelaajia varsinkin ylivoimalla hyökkäyssuuntaan. Hyvin pitää huomenna kyllä pelata.

Haaste jännittää paljon kokenutta Jalostakin.

– Ainahan se jännittää. Mitä enemmän panosta, sitä enemmän se jännittää.

Teksti Otto Palojärvi, Praha

Lue myös: Itävalta huokuu itseluottamusta – Leijonia uhkaa todella karu kohtalo

Kommentoi Facebookissa