Leijonilta hyvin heikko turnaus – lupaavat MM-näytöt jäivät vähiin

Leijonat juhlii maalia.

Leijonat juhlii maalia. (Kuva AOP)

Leijonien EHT-joukkueessa ei ollut montaakaan onnistujaa.

JÄÄKIEKKO Suomen esitys viikonloppuna Tukholmassa pelatussa Euro Hockey Tour -turnauksessa jäi valjuksi, jos torstain Venäjä-ottelua ei oteta lukuun. Suomi hävisi sekä Tshekille että Ruotsille, Leijonien maalieron oltua näissä kahdessa ottelussa 2-8.

Venäjän Suomi voitti Helsingissä 3-0. Tosin Venäjä oli liikkeellä kokeilujoukkueella, jossa oli useita nuorten maajoukkueen pelaajia.

Venäjän EHT-joukkueesta tuskin yhtään pelaajaa pääsee toukokuussa Sveitsissä pelattavaan MM-turnaukseen. Leijonien ryhmässä oli sen sijaan useita MM-ehdokkaita.

Muutama onnistuja toki löytyi. Nuorten MM-kisoissa vahvasti pelannut Ilveksen hyökkääjä Matias Maccelli antoi hyviä näyttöjä. Samoin SaiPan nuori puolustaja Robin Salo ja Tapparan hyökkääjä Jere Karjalainen.

Frans Tuohimaa pelasi Leijonien maalilla Venäjä-ottelussa vakuuttavasti. Ruotsi-ottelun tappiotakaan ei voi hänen piikkiinsä laittaa. Jos puolustus sekoilee, on maalivahti useasti voimaton.

Arvokisamitalisteista Jori Lehterä esiintyi ailahtelevasti. Samoin Teemu Pulkkinen. NHL:stä täksi kaudeksi JYPiin tullut puolustaja Julius Honka ei todellakaan vakuuttanut.

Lehterä pystyy varmasti parempaan, kuten on SKA Pietarissa tällä kaudella osoittanutkin. Päävalmentaja Jukka Jalonen tuskin on viivannut hänen nimeään MM-valintojen suhteen yli.

Pulkkiselle ja Hongalle on sen sijaan vaikeampaa nähdä roolia MM-kisoissa. Pulkkisella on kova laukaus, mutta MM-joukkueeseen hän ei välttämättä ole riittävän monipuolinen pelaaja. Honka ei pelaa riittävän hyvällä tasolla ja SM-liigasta löytyy MM-joukkueeseen varmasti yli kymmenen tasokkaampaa puolustajaa.

MM-valintojen suunta riippuu tietysti NHL-vahvistusten määrästä. Selkoa asiaan tulee huhtikuussa, kun NHL:n runkosarja päättyy.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonille tyly selkäsauna Globenissa – ”Me olimme erittäin tehottomia”

Kommentoi Facebookissa