Leijonissa jännitetään – Patrik Laine olisi MM-kisojen jättipotti

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsissa. (Kuva AOP)

Patrik Laine liittyy Leijonien MM-ryhmään, jos lääkäri antaa luvan.

JÄÄKIEKKO Patrik Laine harkitsee parhaillaan osallistumista jääkiekon MM-kisoihin. Luotettavien lähteiden mukaan Laine haluaisi pelata, mutta lääkärinlausunto ratkaisee lopulta hänen päätöksensä.

Laineen seurajoukkueen Columbus Blue Jacketsin pelit päättyivät NHL:ssä runkosarjaan. Samalla päättyi Laineen nykyinen sopimus Columbuksen kanssa.

Osapuolet neuvottelevat uudesta sopimuksesta. Se tuskin syntyy ennen MM-kisoja, mutta Suomen jääkiekkoliitto korvannee tarvittaessa Laineen vakuutusmaksukulut.

Sopimuksettomuus ei Laineen pelihaluihin vaikuta. Kyse onkin siitä, että Laine on juuri toipunut loukkaantumisesta. Lopulta lääkäri antaa hänelle lausunnon siitä, kannattaako hänen MM-kisoissa pelata.

Jos Laine liittyy Leijonien MM-ryhmään, onkin sirkus sitten valmis. Suomalaisen jääkiekkoilun merkittävä supertähti palaa maajoukkueeseen lähes kuuden vuoden tauon jälkeen.

Laineen jättisuosio Suomessa perustuu käytännössä vuoden 2016 tapahtumiin. Tuolloin hän tuli tunnetuksi 17-vuotiaana nuorten MM-kisojen kultajoukkueessa ja asemansa supertähtenä hän sinetöi MM-kisoissa Venäjällä, missä Leijonat sijoittui toiseksi.

NHL:ssä Laine aloitti Winnipeg Jetsissä hurjilla maalikarkeloilla. Seuraavina kausina hänellä oli Jetsissä vaikeampaa.

Marraskuussa 2018 Laine piipahti Winnipeg Jetsin kanssa Suomessa pelaamassa kaksi NHL-ottelua. Kaikki hypetys runkosarjapelejä kohtaan sai koomisiakin piirteitä.

Toisessa talvena Laine siirtyi Winnipegistä Columbukseen. Päättyneellä kaudella hän saalisti 56 NHL-ottelussa tehopisteet 26+30=56. Saldo oli hyvä, Laineen uran paras ottelua kohden, mutta joukkue ei kuitenkaan menestynyt.

Vaikka Laine ei ehkä ole niin hurja tykki kuin kaikissa suomalaishehkutuksissa annetaan ymmärtää, olisi hän joka tapauksessa Leijonien MM-joukkueen taitavin hyökkääjä, mitä maalintekoon tulee. Laineen hurjaa laukausta Suomi tarvitsee.

Kisahuuman kannalta Laineen pelaaminen olisi vieläkin suurempi juttu. Leijonien otteluiden liput myytiin loppuun aikoja sitten, mutta tv-katsojalukuja Laine varmasti nostaisi entisestään. MTV:llä hänen päätöstään odotellaankin vesi kielellä.

Jos Laine MM-kisoihin tulee, on hänellä myös paineita. NHL:n tähtitason pelaajilta vaaditaan tehoja.

Jos Laineen maalihanat MM-kisoissa tukkeutuisivat, olisi se hänen maineelleen Suomessa kova kolaus.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Supertähdet puuttuvat – Leijonat kaukana optimaalisesta joukkueestaan

Kommentoi Facebookissa