Lelusalakuljettaja sai 10 kuukautta ehdotonta vankeutta – ”Toimii jatkuvasti lain kielloista ja käskyistä piittaamattomasti”

Lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham sai jo elokuussa Helsingin käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham sai jo elokuussa 2017 Helsingin käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion. (Kuva Youtube)

Käräjäoikeus kovensi Rami Adhamin rangaistusta aikaisempien tuomioiden johdosta.

LELUSALAKULJETTAJA Helsingin käräjäoikeudessa annettiin tuomio tapauksesta, jossa Suomi Syyria yhteisö ry SSY:n vastuuhenkilöiden epäiltiin syyllistyneen rahankeräysrikokseen keräämällä varoja ilman rahankeräyslupaa ja luvan saanninkin jälkeen rikkoneen annettuja lupa- ja keräysehtoja.

Ilman lupaa rahaa oli kerätty yli 150 000 euroa ja luvan myöntämisenkin jälkeen laittomasti yli 160 000 euroa.

Kyseessä on lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham. Lähes sankariksi nousseen miehen maine romahti, kun selvisi hänen sepittäneen muun muassa haavoittumisiaan Syyrian sisällissodassa.

Käräjäoikeus tuomitsi Adhamin nyt kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen rahankeräysrikoksesta, kirjanpitorikoksesta, rekisterimerkintärikoksesta ja useista väärennyksistä.

Oikeuden tuomion mukaan rahankeräyksellä saatuja varoja oli käytetty muun muassa siirtolapuutarhamökkiin. Rami Adham kertoi oikeudessa, että rahat olivat hänen sukulaisensa. Oikeat keräysrahat oli hänen mukaansa käytetty avustustyöhön Syyriassa.

Käräjäoikeus tuomitsi Adhamin, hänen ex-vaimonsa sekä Suomi Syyria yhteisö ry:n maksamaan valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä yhteensä 220 000 euroa. Syyte rahanpesurikoksesta sen sijaan kaatui, vaikka oikeus katsoi siirtolapuutarhamökin oston täyttävän rahanpesun tunnusmerkistön.

Rahoja oli siirretty myös Adhamin pankkitilille Turkkiin.

”Rahan siirtämisellä turkkilaiseen pankkiin on saatettu se käytännössä suomalaisten viranomaisten ulottumattomiin, mutta tämän ei voida katsoa täyttävän sellaisenaan rahanpesun tunnusmerkistöä.”

Käräjäoikeus sen sijaan arvioi, ettei ehdollinen rangaistus ole riittävä, vaan tuomitsi kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen ehdottomana.

Oikeuden mukaan nyt tuomitut teot sekä aiemmat rangaistukset osoittavat, että Adham toimii jatkuvasti lain kielloista ja käskyistä piittaamattomasti, eikä ehdollisilla rangaistuksilla ole ojentavaa vaikutusta.

Rami Adham, 46, sai viime vuoden elokuussa Helsingin käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion veropetoksesta, dopingrikoksesta, huumausainerikoksesta, kirjanpitorikoksesta, kiristyksen yrityksestä sekä kahdesta pahoinpitelystä.

Lue myös: Lelusalakuljettajan epäillyt avustuskohteet – oma puutarhamökki ja pankkitili Turkissa

Kommentoi Facebookissa