Lentoaseman alueelle on tunkeuduttu luvatta – ”Turvavalvottu alue on aidattu hyvästä syystä”

Mahdolliset viivästykset lennoissa saattavat aiheuttaa tuntuvan korvausvastuun.

Mahdolliset viivästykset lennoissa saattavat aiheuttaa tuntuvan korvausvastuun. (Kuva Finavia)

Myös lentoaseman turvatarkastuspisteiden omavaltainen ohittaminen on rikos.

ILMAILURIKKOMUS Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa muutama tapaus, jossa Helsinki-Vantaan lentoaseman alueelle on tunkeuduttu luvatta. Poliisi tutki tapauksia muun muassa rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja vahingonteko.

– Haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että lentoasema on turvavalvottu alue, joka on aidattu hyvästä syystä. Aitojen toiselle puolelle meneminen ilman lupaa on rikos, painottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lentoaseman vastuukomisario Harri Vihola.

Sama koskee ehdottomasti myös lentoaseman turvatarkastuspisteitä.

– Niiden ohittaminen ilman lentoaseman turvatarkastuksessa työskentelevien henkilöiden tekemää virallista turvatarkastusta on myös ehdottomasti kiellettyä, Vihola jatkaa.

Pahimmillaan edellä mainittu toiminta voi johtaa ilmaliikenneonnettomuusvaaraan ja aiheuttaa poikkeustoimenpiteitä, jotka sitovat eri viranomaisresursseja tapauskohtaisesti pitkiksikin ajoiksi.

– Toiminnan seurauksena mahdolliset viivästykset lennoissa saattavat aiheuttaa korvausvastuun ja tällöin sakkorangaistus alkaa tuntua pikkusummalta tällaiseen korvausvastuuseen nähden, muistuttaa Vihola.

Lue myös: Huumeissa ollut mies ajoi anastetulla autolla aidan läpi lentoasemalle – ”Onko tunkeutumiseen ollut jokin erityinen syy?”

Kommentoi Facebookissa