RUOKA Joskus aina tulee hetkiä, jolloin haluaa päästä helpolla, mutta pysyä kuitenkin ohjaksissa. Eli pitäisi päästä ruoanlaitosta kuin koira veräjästä, mutta välttää einesten käyttö.
Kyllä se onnistuu, esimerkiksi näin.
Tehdään jogurttimarinoituja broilerin paistileikkeitä ja bataatti-inkivääripyreetä. Ruoka on hupaisa ja yksinkertainen valmistaa.
Lisäksi se on edullista. Kallein osa on paistileike eli koipiliha, ja sekin maksoi tällä kertaa 6,90/kg eli aika pienen rahan, luuttomasta lihasta.
Laitan oheen tienviitat.
Tarpeet 2:lle
400 g miedosti suolattuja broilerin paistileikkeitä (ne ovat vähän suolattuja usein)
Marinadi:
2–3 dl ruokajogurttia
3–4 tl curryjauhetta
1 solovalkosipuli puristettuna (tai 2–4 valkosipulinkynttä)
1/2 limen mehu
juoksevaa hunajaa maun mukaan
(hieman kanelia, kardemummaa ja muskottipähkinää)
Lisuke (vapaaehtoinen):
1 sipuli
1 iso tuore jalapeno (tai 2 punaista chiliä)
öljyä paistamiseen
800 g bataatti
keskikokoisen peukalon kokoinen inkivääri
1/2–1 tl suolaa
voita, kermaa
Tee
Aloita tekemällä marinadi. Maistele sitä. Voit muunnella kastiketta vapautuneesti ja koska bataattipyree on makeaa, tämän kannattaa olla vähän tulista. Voit myös kokeilla erilaisia mausteseoksia, mutta curry on kyllä hyvä suhteessa bataattiin. Ja sitä saa kaikista kaupoista.
Pullamausteet tuovat kivaa ”intialaista” sävyä.
Hunaja on mukana taittamassa hapokkuutta. Liikahappoisuus ei tee broilerin maulle hyvää.
Laita valmis marinadi pakastepussiin ja broilerinpalat perään.
Anna tekeytyä tunnin verran.
Jos teet lisukkeen, kuori ja putsaa sipuli ja jalapeno. Kuullota ne öljyn kanssa pannulla, älä ruskista, ja laita jäähtymään.
Jossain vaiheessa voit kuoria bataatin ja inkiväärin. Inkivääri raastetaan, mutta tee se vasta, kun alkaa muuten olla valmista.
Bataatin voit pieniä.
Säädä uuni 200-asteiseksi, kiertoilmalle.
Laita vesi kiehumaan ja bataatit veteen.
Kippaa pakastepussin sisältö uuniastiaan ja sekoita lisuke joukkoon. Katso, että broilerinpalat eivät jää paljaiksi kuivumaan.
Jos haluat nätimmän lopputuloksen, laita päälle mozzarella-raastetta.
Bataatti kypsyy kohtuuajassa. Jos olet pilkkonut ne keskivertoperunan kokoisiksi, kypsytysaika on alle puoli tuntia.
Samassa ajassa kypsyvät broilerinpalat.
Eli homma menee ”taimissa”.
Tässä välissä voit raastaa inkiväärin.
Kun bataatit ovat kypsiä eli pystyt työntämään haarukan palan läpi, kaada vesi pois ja kuumenna vielä kaikki irti lähtevä kosteus pois. Samalla voit sammuttaa uunin.
Murskaa bataatit, lisää suola ja inkivääriraaste sekä haluamasi määrä suolatonta voita. Voit lsätä myös tilkan kermaa. Kuumenna hyvin, jolloin voi sulaa ja inkivääri kypsyy.
Ota broilerit uunista ja kasaa annokset.
Minun mielestäni tämä on leppoisaa lauantairuokaa, mutta kyllä sitä arki-iltanakin jaksaa tehdä.
Bataattipyreetä jäänee yli. Voit lisätä siihen tulista chilikastiketta ja täyttää pyreellä paprikoita. Toimii oikein hyvin!
Kannattaa kehitellä tätä reseptiä itselle mieluisaan suuntaan. Periaate on kuitenkin hyvä ja lopputulos oikein kiva.
Vähäisessä suolassa sen salaisuus.
Kommentoi Facebookissa