Levin laskettelukeskuksessa yöllinen tulipalo – huoltorakennuksen palosta miljoonavahingot

Sammutustöitä Levillä vaikeutti yöllä ollut napakka 21 asteen pakkanen.

Sammutustöitä Levillä vaikeutti yöllä ollut napakka 21 asteen pakkanen. (Kuvituskuva Fotolia)

Vaara on nyt ohi ja palopaikkaa lukuunottamatta Levillä voi liikkua normaalisti.

TULIPALO Lapin pelastuslaitos antoi 3.1.2021 klo 23.15 vaaratiedotteen Levin keskustan alueelle. Hissitiellä paloi suuri huoltorakennus, ja palosta aiheutui terveydelle vaarallista savunmuodostusta Levin keskustan alueelle. Tarpeetonta alueella liikkumista tuli välttää.

Myös hätäkeskuslaitos ilmoitti, että alueen ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto, sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

Yöllisen palon kohteena oli Levillä rinneyhtiön 1000 m2:n huolto- ja toimistorakennus. Pelastuslaitos pystyi pelastamaan rinteenhoitokalustoa palavasta rakennuksesta ja sen ympäriltä, eikä tiedossa ole henkilövahinkoja. Sammutustöitä vaikeutti napakka 21 asteen pakkanen.

Levi Ski Resort Oy:n toimitusjohtaja Jouni Palosaari arvioi tulipalosta koituneen yli kahden miljoonan euron vahingot. Palosaari kertoi Yleisradiolle rinneyhtiön palovakuutusten olleen kunnossa, ja tulen alta pelastetun kaluston arvo olleen noin 2,5 miljoonaa euroa. Palon syttymissyyksi epäillään teknistä vikaa sähkölaitteissa.

Levin rakennuspalon sammutustyöt olivat aamulla jälkisammutus- ja jälkivartiointivaiheessa ja klo 7.30 vaaratiedote päivitettiin kertomalla, että vaara on ohi. Palopaikkaa lukuunottamatta ja hälytysajoneuvot huomioiden Levillä voi liikkua nyt normaalisti.

Lue myös: Rukan rinneonnettomuudessa vakava loukkaantuminen – lumilautailijalla murtunut selkäranka ja aivoruhje

Kommentoi Facebookissa