Levin tulipalossa menehtyi kolme alaikäistä lasta – pelastunut heräsi mökin palovaroittimen ääneen

Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt suorittaa asiaa koskevan onnettomuustutkinnan.

Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt suorittaa asiaa koskevan onnettomuustutkinnan. (Kuva Lapin poliisi)

Yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen lapsen pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

ONNETTOMUUS Poliisi pyrkii tutkinnallaan selvittämään mahdollisimman tarkasti, mitkä tekijät aiheuttivat perjantaiyönä kolmen ihmisen kuolemaan johtaneen tulipalon Kittilässä.

Kolme henkilöä menehtyi Levillä tapahtuneessa tulipalossa. Palossa tuhoutunut rakennus oli kaksikerroksinen hirsirakenteinen mökki, joka oli vuokrattu lomamatkalla olleelle eteläsuomalaiselle perheelle. Palon syttymishetkellä kaksikerroksisessa mökissä oli ollut sisällä neljä henkilöä.

– Tapahtumapaikalta saatujen tietojen perusteella mikään ei viittaa rikokseen. Poliisi tutkii asiaa palon- ja kuolemansyyn selvittämisenä, tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kirsi Huhtamäki kommentoi.

Alakerrassa nukkumassa ollut henkilö oli herännyt palovaroittimen ääneen ja hän oli pelastautunut ulos palavasta rakennuksesta. Yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen henkilön pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

Tulipalon uhrit ja yksi selviytynyt olivat alaikäisiä henkilöitä, menehtyneet kouluikäisiä lapsia. Mukana matkalla oli neljän sisaruksen lisäksi aikuinen, joka ei ollut palon syttyessä mökissä, mutta Levin alueella. Poliisin tapahtumapaikalla suorittama paikkatutkinta on päättynyt, mutta tarkentavia tutkimuksia tehdään lähipäivinä.

– Asian selvittämiseksi poliisi jatkaa asiaan liittyvien ihmisten kuulemisia ja teknistä tutkintaa. Onnettomuudessa menehtyneille tehdään myös kuolemansyyn tutkinta. Poliisi tiedottaa palon syttymissyystä tutkinnan valmistuttua, Huhtamäki toteaa.

Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt suorittaa asiaa koskevan onnettomuustutkinnan. Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus tekevät asiassa yhteistyötä.

Lue myös: Perheloma Lapissa sai järkyttävän päätöksen – kolme kuoli tulipalossa, yksi pelastui

Kommentoi Facebookissa