SDP Sosialidemokraattinen puolue juhli viikonvaihteessa 120-vuotista historiaansa Turussa, jossa pidetyssä puoluekokouksessa muodostettiin Suomen Työväenpuolue vuonna 1899.
Lauantaina Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Kaisa Pennyn juontamassa paneelikeskustelussa SDP:n varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin visioi konkreettisia tavoitteita, joita hän haluaisi työväenliikkeen lähitulevaisuudessa toteuttavan.
– Neljän päivän työviikko, kuuden tunnin työpäivä. Miksi se ei voisi olla se seuraava askel? Onko kahdeksan tuntia se lopullinen totuus? Minun mielestäni ihmiset ansaitsevat enemmän aikaa perheidensä, läheistensä ja harrastustensa sekä muunkin elämän, esimerkiksi sivistyksen parissa. Tämä voisi olla meille se seuraava askel työelämässä, Marin lausui.
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen puolestaan muistutti, että jo vuonna 1889 esitettiin vaatimuksia naisten aseman parantamiseksi ja tavoitteeksi asetettiin naisten ja miesten täydellinen yhdenvertaisuus. Se ei ole kuitenkaan toteutunut, eduskunnassa ei esimerkiksi ole koskaan ollut naisenemmistöä.
Ongelmaksi Tuppurainen näki myös palkkaeron.
– Seitsemäntoista prosentin palkkaero ei voi olla sellaisessa yhteiskunnassa totta, jossa naiset ja miehet ovat täysin yhdenvertaisia.
Sanna Marinin visioista uutisoi ensimmäisenä Demokraatti.
Lue myös: Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin – ”Taksisääntelyä uudistetaan ja ongelmiin puututaan”
Kommentoi Facebookissa