Lincoln Continental juhlistaa 80-vuotista syntymäpäiväänsä – auton juhlamalliin tulee kaappariovet taakse

Autossa panostetaan takamatkustajien mukavuuteen, ja niinpä he saavat astua 1961 Continentalin tavoin arvokkaasti kyytiin kaappariovien kautta.

Autossa panostetaan takamatkustajien mukavuuteen, ja niinpä he saavat astua 1961 Continentalin tavoin arvokkaasti kyytiin kaappariovien kautta. (Kuva Lincoln)

Rajoitetun valmistusmäärän erikoisversio saa klassisen rakenneratkaisun.

AUTOT Amerikkalaisista luksusautoista puhuttaessa nimellä Lincoln Continental oli ainakin menneinä vuosikymmeninä lähes maaginen kaiku. Auton ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille jo vuonna 1939 toisen maailmansodan kynnyksellä, ja tällä hetkellä muun muassa USA:n ja Kiinan markkinoilla tarjolla oleva Continental edustaa mallin kymmenettä painosta. Osa Continentaleista on jo painunut unohduksiin, mutta mallivuodeksi 1961 lanseerattu neljäs sukupolvi loistaa edelleen kirkkaana tähtenä autohistorian taivaalla.

1960-luvun alun Continental edusti useimpiin aikalaisiinsa verrattuna suorastaan virkistävän puhdaslinjaista muotokieltä, ja autossa oli lisäksi erikoiset kaappariovet takana. Tämän mallin tunnettuutta on kasvattanut myös auton surullinen kohtalo edustuskäytössä, koska presidentti Kennedy murhattiin juuri tämän korimallin Continentalin takaistuimelle. Kennedy-Lincolnina tunnettu auto on joka tapauksessa myös valmistajalleen melkoinen ikoni, jota halutaan muistella nyt lanseeratussa juhlamallissa.

Lincoln on kehittänyt uusimman Continentalin pohjalta 80th Anniversary Coach Door Editioniksi nimetyn erikoisversion, jonka valmistusmäärä rajoitetaan syntymäpäiväsankarille kertyneiden vuosien mukaiseen lukuun. Tämä koskee kuitenkin vain mallivuotta 2019, ja sen jälkeen erikois-Continentaleja saatetaan tehtailla vielä toinen rajoitettu erä.

Ovet aukeavat 90 asteen kulmaan kulun helpottamiseksi, ja ne toimivat lähes äänettömästi sähköllä.
Ovet aukeavat 90 asteen kulmaan kulun helpottamiseksi, ja ne toimivat lähes äänettömästi sähköllä. (Kuva Lincoln)

Autossa panostetaan takamatkustajien mukavuuteen, ja niinpä he saavat astua 1961 Continentalin tavoin arvokkaasti kyytiin kaappariovien kautta. Ukset aukeavat 90 asteen kulmaan kulun helpottamiseksi, ja ne toimivat lähes äänettömästi sähköllä. Lisäksi auton akseliväliä on venytetty reilulla 15 sentillä, minkä pitäisi taata takaosaston herrasväelle luokkansa parhaat jalkatilat.

Takamatkustajat saavat istua kahdella erillisistuimella, ja lisäluksusta saadaan uun muassa keskikonsoliin piilotetun tablettitelineen sekä älylaitteiden langattoman latausmahdollisuuden myötä. Muita herkkuja ovat esimerkiksi auton sarjanumeron kertovat kynnyslistat, 30 suuntaan säätyvä kuskinpenkki, tuulilasin heijastusnäyttö, Revel Ultima -äänentoistojärjestelmä ja melutasoa aktiivisesti pienentävä systeemi.

Pellin alla murisee puolestaan kahdella turbolla ryyditetty kolmilitrainen V6, joka tuottaa 406 hevosvoiman huipputehon ja 542 newtonmetrin maksimiväännön. Ajomoodeja on puolestaan kolme erilaista. Ensimmäiset juhlamallit saapuvat amerikkalaisille jälleenmyyjille ensi kesänä, ja ostajille on tarjolla myös Lincolnin erilaisia Black Label -palveluja. Niiden joukkoon kuuluvat mm. auton vuosittainen perusteellinen fiksaus, pesut aina haluttaessa ja kulinaariset nautinnot eri ravintoloissa.

Lincolnin juhlamalli ei ole kuitenkaan mitään halpaa hupia Atlantin toisella puolellakaan. Autosta pitää nimittäin pulittaa yli tuplasti enemmän kuin Continentalin perusversiosta. Tämä tarkoittaa noin 100 000 dollaria, eli vajaata 90 000 euroa.

Lue myös: Klassista Ford Mustangia saa pian myös sähköisenä – kori kätkee sisälleen huippumodernia tekniikkaa

Kommentoi Facebookissa