Lionel Messi lähti – itkut itkettiin, kun raha ratkaisi

Lionel Messi pelasi FC Barcelonassa 2004-21. (Kuva AOP)

Lionel Messi pelasi FC Barcelonassa 2004-2021. (Kuva AOP)

Pyhäksi väitetty liitto päättyi, kun FC Barcelonalla ei enää ollut varaa maksaa Lionel Messille tämän vaatimaa palkkaa.

JALKAPALLO Sunnuntaina lehdistötilaisuudessa vahvistettiin odotettu uutinen, ettei Lionel Messi jatka enää FC Barcelonassa. Messin uusi seura on Paris Saint-Germain, jota vielä ei tosin vahvistettu.

Messi itki ja Barcelonan pomot itkivät. Messin 17 vuoden taival Barcelonassa päättyi.

Kyse ei ollut krokotiilinkyyneleistä. Messi lienee FC Barcelonan kaikkien aikojen merkittävin pelaaja. Eri aikakausien pelaajia ei tietenkään kannata verrata toisiinsa, mutta Messin merkitys FC Barcelonalle oli suunnaton.

Vaikka Messi on argentiinalainen, on hän Kataloniassakin ikuinen kansallissankari. Messi miellettiin 17 vuoden aikana Barcelonan kaupungin symboliksi siinä missä Kolumbus-patsaskin.

Messi pelasi FC Barcelonassa 2004-2017 kaikkiaan 520 ottelua. Hän teki niissä otteluissa yhteensä 474 maalia.

FC Barcelonassa Messi voitti kymmenen Espanjan La Ligan mestaruutta ja seitsemän Espanjan Cupin Copa del Reyn mestaruutta. Mestareiden liigaa hän oli voittamassa Barcelonan paidassa 2006, 2009, 2011 ja 2016. Seurajoukkueiden maailmanmestaruuden Messi voitti Barcelonan riveissä 2009, 2011 ja 2015.

Jalkapallo on joukkuepeli, mutta Messi on niin merkittävä pelaaja, että voi hyvin väittää, ettei Barcelona olisi saavuttanut moista menestystä ilman häntä. Messin hämmästyttävä peliäly hakee vertaistaan.

On sääli, ettei Messi voinut päättää uraansa Barcelonassa. Hän olisi sitä varmasti itsekin halunnut, mutta halusi myös määrittää rahallisen arvonsa.

Messiä voi pitää ahneena, mutta vastuun asiasta voi ottaa Barcelonan seurajohtokin. Seuran talous on yksinkertaisesti kuralla, eikä Messille ollut enää varaa maksaa arvoistaan palkkaa.

Barcelonan ja Messin yhteyttä on pidetty pyhänä, mutta raha ratkaisee. Messi haluaa vielä menestyä ja tienata rahaa ökyolosuhteissa, jotka Paris Saint-Germain pystyy tarjoamaan.

Nykyjalkapallo on jättimäistä bisnestä. Seuraikonit eivät nykymaailmassa ole enää pyhiä. Ja Barcelonassakin ymmärretään, että messitön aika olisi joka tapauksessa koittanut pian.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien Jere Uroselle hieno seurasiirto

Kommentoi Facebookissa