Lionel Messi rikkoi Pelen ennätyksen – iso unelma vielä mahdollinen

Lionel Messi voitti Argentiinan paidassa 2021 viimeinkin Etelä-Amerikan mestaruuden (

Lionel Messi voitti Argentiinan paidassa 2021 viimeinkin Etelä-Amerikan mestaruuden. (Kuva AOP)

Lionel Messin viimeinen mahdollinen maailmanmestaruuteen lienee Qatarin kisoissa 2022.

JALKAPALLO Megatähti Lionel Messi teki eteläamerikkalaista jalkapallohistoriaa, kun Argentiina voitti torstaina Buenos Airesissa pelatussa jalkapallon MM-karsintaottelussa Bolivian maalein 3-0. Messi teki ottelussa kolme maalia ja meni Etelä-Amerikan kaikkien aikojen maalitilastossa itsensä Pelen edelle.

Messi on tehnyt A-maaotteluissa Argentiinan 79 maalia. Kolme maailmanmestaruutta pelaajana voittanut Pele viimeisteli 77 maalia Brasilian paidassa vuosina 1957-1971.

Messi myönsi, että ennätyksen rikkomisen tuoma haaste jännitti.

– Olin hyvin hermostunut, mutta halusin vain nauttia tästä illasta. Olen odottanut tätä pitkään ja olen unelmoinut siitä. Tämä on ainutlaatuinen hetki, hän sanoi lehdistötilaisuudessa.

Etelä-Amerikan karsinnat 2022 Qatarissa pelattavaan MM-turnaukseen ovat vasta puolivälissä, mutta nyt voi jo sanoa aikamoisella varmuudella, että Brasilia sekä Argentiina pelaavat MM-kisoissa. Etelä-Amerikasta neljä maata saa suoran kisapaikan ja muut maat ovat jääneet Brasiliasta ja Argentiinasta karsinnoissa jo kauas.

Messi on pelannut MM-kisoissa neljä kertaa, mutta hänen aikanaan Argentiina ei ole maailmanmestaruutta voittanut. Lähimmäksi Messin edustama Argentiina on päässyt 2014, kun Argentiina pääsi finaaliin, jonka hävisi Saksalle jatkoajalla 0-1.

Messi on voittanut Argentiinan paidassa kultaa toki kahdesti. Pekingin 2008 kisoissa hän voitti olympiakultaa. Viime heinäkuussa Messi ja Argentiina juhlivat puolestaan Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American voittoa.

Argentiinan jalkapallohistorian suurin legenda on kuitenkin Diego Maradona. Messiltä vaaditaan kotimaassaan yhä kesän 1986 veroista temppua, jolloin Argentiina voitti historiansa toisen MM-kullan Maradonan esitettyä kentällä maagisia otteita.

Messi täyttää 2022 jo 35 vuotta. Qatarissa loppuvuodesta pelattava MM-turnaus on hänen viimeinen mahdollisuutensa yltää itsensä Maradonan rinnalle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ranska-ottelu oli Huuhkajille tyly tasonmittaus

Kommentoi Facebookissa