Lippulaivana ollut Helsingin tavaratalo myydään – käräjäoikeus vahvisti Stockmannin saneerausohjelman

Stockmann uskoo konsernilla olevan edelleen kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Stockmann uskoo konsernilla olevan edelleen kannattavan liiketoiminnan edellytykset. (Kuva Kenneth Luoto/ Stockmann)

Tavaratalojen vuokralaiseksi siirtyvällä Stockmannilla on kaikkiaan noin 742 miljoonaa euroa velkaa.

TALOUS Helsingin käräjäoikeus on vahvistanut Stockmann Oyj Abp:n saneerausohjelman ja saneerausmenettely on päättynyt. Asianajaja Jyrki Tähtinen määrättiin saneerausohjelman valvojaksi.

Saneerausohjelma rakentuu Helsingin, Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistöjen myyntiin ja takaisinvuokraukseen, Stockmannin tavarataloliiketoiminnan jatkamiseen sekä Lindexin liiketoiminnan jatkumiseen kiinteänä osana Stockmann-konsernia. Yhtiö on neuvotellut uudet, markkinaehtoiset vuokrasopimukset kaikissa tavarataloissaan sekä Helsingin Pitäjänmäen toimistotilojen osalta.

Ohjelmalle oli suurimpien velkojien ja osakkeenomistajien kannatus ja yhtiön hallituksen sekä johdon tuki. Yli 90 prosenttia kaikkia saneerausvelkoja edustavista tahoista on puoltanut saneerausohjelman hyväksymistä. Yhtiö on käynnistänyt muun muassa kiinteistöjen myynnin ohjelman mukaisesti.

Yhtiöllä on vakuudellista saneerausvelkaa 433,5 miljoonaa euroa, vakuudetonta saneerausvelkaa noin 200,6 miljoonaa sekä hybridilainaan perustuvaa saneerausvelkaa 108,1 miljoonaa euroa, kaikki yhteensä 742,3 miljoonaa euroa. Joidenkin velkojien osalta tullaan käymään erillisprosessit, jossa velkojien saatavien lopullinen määrä vahvistetaan.

Lue myös: Stockmann hakee yrityssaneeraukseen – digitaalisen kaupan kasvu ei korvannut asiakasmäärän laskua

Kommentoi Facebookissa