Liukastumiset aiheuttavat taas paljon tapaturmia – maaliskuu on usein kiireisin onnettomuuskuukausi

Talvi jatkuu edelleen ja etelässäkin on yöpakkasten jälkeen vielä aamuisin liukasta. (Kuvituskuva If)

Pitkä, jäinen talvi on erityisen hankala vanhemmille ikäryhmille.

TAPATURMAT Liukkaat kelit ovat puhuttaneet tänä talvena paljon. Liukastumisia sattui aiempaa enemmän jo loppuvuoden aikana. Tapaturmia sattuu tilastojen mukaan aina eniten alkuvuonna.

Pääsyynä tähän on juuri liukastumiset eikä tämän vuoden alku ole ollut poikkeus. Liukastumiset korostuvat tapaturmissa vanhemmissa ikäryhmissä. Tähän on kaksi selvää syytä: nuoremmat selviävät liukastumisesta useammin ilman vammoja ja vanhemmiten tasapaino heikkenee.

– Kodin perusaskareissakin voi sattua vahinkoja, esimerkiksi maton kulma tai huimaus voivat aiheuttaa kaatumisen. Vammat voivat olla vakavampia ja kuntoutuminen usein kestää iäkkäämmillä pidempään, kertoo Ifin henkilövakuutusten korvausasiantuntija Anne Koivisto.

Kuluvan vuoden tammi-helmikuussa liukastumisista johtuvia tapaturmia on tilastojen mukaan korvattu aiempien vuosien tapaan. Aiempiin talviin verrattuna liukastumiskausi alkoi tänä talvena kuitenkin totuttua aiemmin eli jo marras-joulukuussa.

– Maaliskuu on monena vuonna ollut liukastumistapaturmien osalta kiireisin kuukausi. Talvi jatkuu edelleen ja etelässäkin on yöpakkasten jälkeen vielä aamuisin liukasta, sanoo Koivisto.

Lue myös: Katupölykausi on alkamassa – erityisen herkkiä oireille ovat astmaatikot, pienet lapset ja sydänsairaat

Kommentoi Facebookissa