Lukas Hradeckyn haave Mestareiden liigasta romuksi

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Huuhkajien Lukas Hradeckyn kausi Bundesliigassa päättyi pettymykseen.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahtia Lukas Hradeckya ei ensi kaudella nähdä Mestareiden liigassa. Hradecyn edustama Bayer Leverkusen jäi Bundesliigan sarjataulukossa viidenneksi ja joutuu tyytymään Eurooppa-liigan paikkaan.

Kauden päätöskierroksella Leverkusen voitti Kevin Vollandin aikaisella maalilla Mainzin 1-0. Hradecky päätti kautensa nollapeliin. Se ei kuitenkaan lohduttanut.

Borussia Mönchengladbach voitti Hertha Berlinin 2-1 ja varmisti voitollaan sarjataulukon nelostilan, joka oikeuttaa paikkaan Mestareiden liigaan.

Leverkusen pelasi viime syksynä Mestareiden liigassa. Joukkue ei yltänyt jatkopeleihin.

Mestaruuden jo muutama viikkoa sitten varmistanut Bayern München voitti kauden päätösottelussaan Wolfsburgin 4-0. Bayernin ja Mönchengladbachin lisäksi Mestareiden liigaan etenevät hopeaa ottanut Borussia Dortmund ja pronssille sijoittunut RB Leipzig.

Juttuvinkki: ”Sexy football” oli suomalainen kertomus epäonnistumisesta

Suomen maajoukkueen ex-kapteenin Niklas Moisanderin edustama Werder Bremen voitti kauden viimeisessä ottelussaan FC Kölnin 6-1. Moisander oli avauksessa ja pelasi täydet minuutit.

Voitollaan Bremen vältti suoran putoamisen. Joukkue pelaa karsinnassa 2. Bundesliigassa kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Mahdollisesti Moisander ja Bremen kohtaavat Hamburger SV:n, jossa pelaa Joel Pohjanpalo.

Suomen maajoukkuepelaaja Fredrik Jensen ei ollut Augsburgin kokoonpanossa kauden päätöskierroksella. Augsburg hävisi RB Leipzigille 1-2 ja oli sarjataulukossa lopulta 15:s.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”Kuiva kausi ohi” – Liverpool voitti 30 vuoden aikana paljon

Kommentoi Facebookissa