Lukas Hradeckyn vahvalle syksylle tappiollinen päätös

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Lukas Hradecky ja Bayer Leverkusen kokivat Bundesliigassa kauden avaustappionsa. Samalla seura menetti sarjataulukon kärkipaikkansa.

JALKAPALLO Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky ja hänen seuransa Bayer Leverkusen ovat pelanneet Saksan Bundesliigassa erinomaisen syksyn. Kauden ensimmäisen tappionsa Leverkusen kokikin vasta syyskauden viimeisellä kierroksella, kun sarjaa viime vuodet dominoinut Bayern München haki Leverkusenista vierasvoiton maalein 2-1.

Ottelun avausmaalista vastasi 14. minuutilla Leverkusen. Kotijoukkue sai kulmapotkun ja pallo päätyi Patrik Schickille, joka viimeisteli 1-0.

Bayern nousi tasoihin ensimmäisen jakson lopulla. Thomas Müller lähetti keskityksen, mihin Hradecky ei ehtinyt väliin ja maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Robert Lewandowski tuikkasi tasoituksen.

Puolalainen tähtipelaaja nousi lopulta jälleen kerran Bayernin suureksi sankariksi. Lisäajan kolmannella minuutilla Lewandowski pääsi vetopaikkaan ja laukaus muutti ikävästi suuntaan. Näin Hradeckylla ei ollut mitään jakoa ehtiä torjumaan ja Bayern pääsi tuulettamaan voittoa.

Bayern München nousi kärkipaikalle 30 pisteen turvin. Kärkipaikkansa menettänyt Leverkusen on nyt toisena sarjassa 28 pisteellään.

Juttuvinkki: Diego Maradona on kuollut – jalkapalloa suurempi traaginen hahmo

Joka tapauksessa Leverkusenin syyskausi on ollut erinomainen. Kauden 13 ottelustaan joukkue voitti kahdeksan. Tasapelejä kertyi neljä. Leverkusen saavutti jatkopaikan myös Eurooppa-liigassa. Siellä sen pelit jatkuvat helmikuussa.

Bundesliigassa on perinteisesti vietetty taukoa joulukuun puolivälistä tammikuun lopulle, mutta nyt talvitauko kestää vain pari viikkoa pelien jatkuessa jo tammikuun 3. päivänä. Syynä ovat tietenkin koronapandemian aiheuttamat aikataulumuutokset.

Suomen maajoukkueessa Hradeckylla on edessään hyvin mielenkiintoinen vuosi 2021. Maaliskuussa alkavat MM-karsinnat ja kesäkuussa Suomi pelaa EM-kisoissa.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK ulos Veikkausliigasta? – kiinalainen roikottaa seuraa löysässä hirressä

Kommentoi Facebookissa