Lukko ja TPS voittivat – HIFK ja Tappara selkä seinää vasten

Lukko juhlii maalia

Lukko juhlii maalia. (Kuva AOP)

TPS voitti sunnuntain välieräpelissä HIFK:n 3-0 ja Lukko Tapparan 4-1. Finaalipaikat ovat TPS:lle ja Lukolle katkolla maanantaina.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarjan voittanut Rauman Lukko nousi voiton päähän finaaleista lyötyään kolmannessa välieräottelussa Tapparan Tampereella 4-1. Lukko oli selkeästi Tapparaa vahvempi.

Lukko siirtyi johtoon ajassa 5.46, kun Andrei Hakulisen rannelaukaus painui Lassi Lehtisen taakse. Toisessa erässä Lukko siirtyi jo 3-0 -johtoon Aleksi Saarelan ja Thomas Gregoiren maaleilla.

Anton Levtchi kavensi kolmannen erän alussa 1-3:een, mutta sen lähemmäksi Tappara ei päässyt. Lukon Eetu Koivistoinen tuikkasi kiekon tyhjiin 35 sekuntia ennen loppua ja sinetöi Tapparan kannalta tylyt 4-1 -loppunumerot.

TPS väänsi HIFK:sta toisen peräkkäisen voittonsa voitettuaan Turussa sunnuntaina maalein 3-0. Lauri Pajuniemi, Juuso Pärssinen ja Josh Kestner tekivät TPS:n maalit.

HIFK ei saanut Turussa parastaan irti ja TPS jatkoi jo perjantaina Helsingissä löytyneellä hyvällä vireellä. HIFK:n tehot ovat kadonneet jonnekin, sillä joukkue on edellisen kerran tehnyt maaleja toisen pelin ensimmäisessä erässä.

– Pettynyt fiilis tietysti niin tuloksesta kuin suorittamisestakin. Kyllä meidän pitää pystyä repimään enemmän itsestämme irti niin yksilö, viisikko kuin joukkueen tasollakin, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi Sport Contentille.

Pikkaraisen mukaan peli muuttui hieman edellisestä kohtaamisesta. Tämä selittyy tiivillä pelitahdilla.

– Tässä oli vähän rauhallisempi intensiteetti myös vastustajalla. Tietyllä tapaa näkyi se, että on pelattu paljon. Henkisiä voimavaroja pitää pystyä repimään enemmän. Sitä tarvitaan huomiseksi ja sitä myös tullaan saamaan, Pikkarainen ennakoi.

HIFK:n murheenkryyniksi on muodostumassa tehottomuus. Etenkin joukkueen tähtipelaajat vaeltavat tällä hetkellä varjojen mailla. Etenkin tähtipelaaja Ville Leskinen pelaa tehojen valossa heikkoa kevättä. Pikkarainen ei halunnut kuitenkaan mollata yksittäisiä pelaajia.

– Ei se tietenkään hyvä asia ole, mutta tärkeintä on se, että me saadaan huomiseksi sellainen meininki tuohon pelaamiseen, että se auttaa myös näitä kärkipelaajia ja antaa heille mahdollisuuden onnistua. Se on se isoin lähtökohta ja se lähtee juuri henkiseltä puolelta, että pystytään repimään itsestämme enemmän irti ja tekemään vielä paremmin töitä ja voittaa enemmän kamppailuja. Sitä seuraa myös sitten ne tehot ja onnistumiset, jos on seuratakseen, Pikkarainen näki.

Leskinen on HIFK:n yksi tärkeimmistä aseista, mutta hän pelannut jo nyt kuusi ottelua ilman tehopisteitä.

– No joo. Mulla ei ole tapana mediassa yksittäisistä pelaajista puhua. Me käydään omat keskustelut ja varmasti Ville haluaa enemmän, Pikkarainen linjasi.

TPS on ollut Pikkaraisen mukaan juuri sellainen vastustaja, mitä on odotettukin.

– Ei siinä ole tullut mitään yllätyksiä vastaan. Totta kai varmasti pudotuspelejä kohti puolustuspeli on tiivistynyt ja muuta, mutta siinä ideologiassa ei ole mitään yllättävää. Se on kyllä niin odotetunlainen kuin vain joku joukkue voi olla. Monen muuhun joukkueeseen verrattuna se pelaa juuri, kuten on odotettu. Esimerkiksi Kärpät-sarjassa pelaaminen varioitui ja taktisia muutoksia joutui tekemään molemmat joukkueet. Mutta TPS on ollut ihan odotetunlainen, Pikkarainen sanoi.

Seuraava peli tulee nopeasti vastaan. Se alkaa maanantaina jo kello 16. Kysyttäessä valmistautumisesta, Pikkarainen heitti kieli poskessa -vaihteen silmään.

– Huomenna aamulla juostaan puolimaraton ja sitten pidetään palaveri kahden aikaan ja sitten ollaan valmiina, Pikkarainen heitti.

Puolimaraton juostaan sään salliessa Aurajoen rannoilla.

– Kyllä ja varsinkin jos on aurinkoinen keli. Saadaan vähän meri-ilmaa, Pikkarainen jatkoi.

Finaalipaikka on katkolla TPS:lle ja Lukolle siis maanantaina. Jos HIFK tai Tappara onnistuu voittamaan, siirtyy ratkaisu keskiviikolle, jolloin ottelusarjat viimeistään päättyvät.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Tappara ja TPS väänsivät voitot – Lukon hurja voittoputki ohi

Kommentoi Facebookissa