Lukko johtaa sarjaa – Pekka Virran poissaolon aikana meno ollut hyytymässä

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Lukko johtaa SM-liigaa yhä selvästi, mutta on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan varsinaisella peliajalla vain yhden.

JÄÄKIEKKO Lukon päävalmentaja Pekka Virta sai SM-liigassa 800 runkosarjaottelua täyteen tammikuun lopulla. Sen jälkeen tapahtui yllättävä käänne.

Helmikuun alussa Lukko tiedotti Virran jäävän sivuun korona-altistuksen takia ja 13. helmikuuta Virta itse ilmoitti sosiaalisessa mediassa olevansa koronaviruksen aiheuttaman sairauden takia hoidossa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Lukko on Virran poissaolon aikana pelannut 12 ottelua, joista on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kolme. Päävalmentajan pestiä on hoitanut vuoden 1995 MM-kultajoukkueen sankareihin lukeutuva Erik Hämäläinen.

Viime aikoina Lukolla on mennyt kuitenkin heikommin. Viimeisestä kuudesta ottelustaan Lukko on voittanut varsinaisella peliajalla vain yhden.

Tiistaina Raumalla Lukko joutui Sportin kanssa yllättävän koville. Sport oli johtanut ottelua 3-1 ja 4-3, mutta Lukko pystyi venymään 5-4 voittoon rankkarikisan päätteeksi.

Lukko johtaa sarjaa nyt 12 pisteen erolla toisena olevaan HIFK:hon. Lukko on pelannut yhden ottelun HIFK:ta enemmän. Runkosarjan voitosta käydään vielä tiukka taisto ja Pekka Virran paluu tositoimiin on tietysti tärkeässä roolissa.

SM-liigan kuntopuntarin kuumimpiin joukkueisiin kuuluvat Kärpät ja KalPa ottivat tiistaina tiukasti yhteen Oulussa. KalPa haki oululaisnipusta kovan voiton maalein 2-1.

KalPa katkaisi Kärppien viiden ottelun mittaisen voittoputken ja nousi Kärppien ohi kolmanneksi. KalPa on tosin pelannut kolme ottelua vain pisteen päässä vaanivaa Kärppiä enemmän.

Pelicans teki jumbojoukkue JYPistä selvää jälkeä Lahdessa numeroin 7-1. Toisessa erässä Pelicans teki viisi maalia ja peli oli käytännössä ohi.

Hämeenlinnassa HPK nappasi 4-1 -voiton Ilveksestä ja kasvatti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Alkukaudella HPK taapersi pitkään jumbona, mutta näyttää sittenkin taistelevan vielä pudotuspelipaikasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n voittoputki jatkuu – Lukon sarjajohto kasvoi silti

Kommentoi Facebookissa