Lukko jyrää SM-liigassa – HIFK:n suurlupaus takoi neljä maalia

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

Lukko murjoi Ässät Satakunnan paikallispelissä 6-1 ja vahvisti asemiaan SM-liigan kärjessä. Sarjanelonen HIFK voitti SaiPan 5-2 Anton Lundellin tehtyä peräti neljä maalia.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina kuuden ottelun kierros. Kierroksen rumimmat lukemat nähtiin Lahdessa, missä Pelicans murskasi HPK:n peräti 7-2-lukemin.

Pelicans ratkaisi ottelun jo kahden ensimmäisen erän aikana karkaamalla 6-1-johtoon. Lahtelaisten ehdottomaksi sankariksi nousi Ryan Lasch, joka iski ottelussa huimat tehot 0+5.

Sarjakärki Lukko murskasi Ässät Satakunnan paikallisessa. Lukko oli parempi maalein 6-1 ottaen jo kuudennen perättäisen voittonsa.

TPS kaatoi JYPin 2-1-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. Voitostaan huolimatta TPS jatkaa playoff-viivan alapuolella.

Viime kauden yllättäjä KooKoo voitti Jukurit 4-1. KooKoo on sarjassa kahdeksantena voitettuaan seitsemästä ottelustaan neljä.

Yllätys nähtiin Tampereella, kun sarjakakkonen Ilves kaatui Sportin käsittelyssä 2-4-lukemin. Lukko kasvatti etumatkansa Ilvekseen neljään pisteeseen.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

HIFK kuritti SaiPaa 5-2-lukemin. HIFK:n sankari oli peräti neljä maalia iskenyt NHL:n ykköskierroksen varaus Anton Lundell. Sarjataulukossa HIFK on neljäntenä kahdeksan pistettä yhden ottelun enemmän pelannutta Lukkoa perässä.

Jukurit ja SaiPa ovat erottautumassa Liigan surkimuksiksi. Molemmilla on kasassa vaivaiset viisi pinnaa. HPK:llakaan ei tosin hyvin mene, kun sillä on vain yksi piste enemmän.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

LUue myös: Valmentajat lomautettiin – JYP heti voittoon

Kommentoi Facebookissa