Valmentajat lomautettiin – JYP heti voittoon

JYP juhlii maalia

JYP juhlii maalia. (Kuva AOP)

JYP pelasi yllättävän vapautuneesti valmentajien lomautusten jälkeen. Sport taipui Jyväskylän ylpeydelle 0-4.

JÄÄKIEKKO JYP on seilannut SM-liigassa hiljattain kohusta toiseen. JYPistä tuli jo ennen kauden alkua ensimmäinen seura, joka koronakriisin aikana on joutunut leikkaamaan pelaajien ja muun henkilöstön palkkoja.

Kaukalossakaan ei ole oikein sujunut. Ja kaiken lisäksi JYPille mätkähti vielä tuntuvat mätkyt verottajalta.

Viimeisimpänä kohuna JYPin kohdalla oli päävalmentaja Pekka Tirkkosen ja apuvalmentaja Ari Santasen lomauttaminen tehtävistään. Samalla ilmoitettiin pelaajien palkkojen leikkauksista.

Surkeista taloudellisista uutisista huolimatta JYP esiintyi perjantai-iltana kotikaukalossaan hyvin vapautuneesti ja voitti Sportin 4-0.

– Pakkohan se on myöntää, että viime viikot ovat olleet raskaita aikoja. Olen itse ollut kapteenistossa ja kantanut isoa roolia, joten olen ollut aika väsynyt, mutta kyllä se pelimies aina tunnistaa, kun on pelin vuoro. Aisti kyllä jo etukäteen, että tänään tulee hyvä peli, JYPin kapteeni Miska Siikonen summasi C Morelle.

JYP nousi sarjataulukossa seitsemänneksi. Vaasan pahan korontilanteen keskellä tuskaileva Sport on sijalla 11.

Alkukaudella kehnoja otteita esittänyt HPK yllätti perjantaina murskavoitolla. HPK oli maalipaikoissaan uskomattoman tehokas ja murskasi Pelicansin peräti 7-2-lukemin.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

HPK:n sankari oli Juuso Ikonen, joka syötti perjantaina peräti neljä maalia.

– Olihan tämä nyt selvästi parempi esitys meiltä ja pelasimme paremmin viisikkona. Hyvä peli, Juuso Ikonen tiivisti C Morella.

HPK:lle kotivoitto oli vasta ensimmäinen laatuaan tällä kaudella ja samalla ensimmäinen kolmen pisteen voitto. Se antaa tietysti itseluottamusta jatkoon.

– Kyllähän se antaa, se on ihan selvä. Tähän ei pidä tyytyä. Huomenna on taas uusi peli ja uudet pisteet jaossa, Ikonen summasi.

Tampereella pelattiin perjantaina kauden ensimmäinen paikallispeli Ilveksen ja Tapparan välillä. Ilves oli selvästi parempi ja voitti lukemin 5-2.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kaipaili ennen ottelua kauden parasta Ilvestä askiin ja sellainen kenties nähtiinkin.

– Kyllä tämä riitti tänään voittoon ja siellä on varmasti nyt pukukoppi mielissään, Myrrä sanoi C Morelle.

– Ensimmäisessä erässä oltiin kyllä perässä. Tappara oli liikkuvampi ja parempi, mutta sitten pystyttiin tuossa pari erää tappelee sillä tavalla, että saatiin kolme pinnaa, Myrrä jatkoi.

Sarjan kärkijoukkue Lukko otti Raumalla selvän 4-1 -voiton TPS:stä. Myös Kouvolassa ottelu päättyi 4-1 kotijoukkue KooKoon pehmitettyä Jukurit.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigan syksy synkkenee – JYP painoi ensimmäisenä kriisinappulaa

Kommentoi Facebookissa