Lukko ratkaisi jatkoajalla – HIFK jyräsi TPS:n

HIFK juhlii maalia

HIFK juhlii maalia. (Kuva AOP)

Lukko voitti Tapparan jatkoajalla 3-2. HIFK pehmitti TPS:n 4-1.

JÄÄKIEKKO SM-liigan välierät alkoivat torstaina Raumalla ja Helsingissä. Ottelusarjoihin suosikkeina lähteneet kotijoukkueet Lukko ja HIFK voittivat ottelut.

HIFK aloitti ottelusarjan TPS:ää vastaan vakuuttavalla voitolla. TPS taipui Helsingissä maalein 1-4.

TPS teki kuitenkin ottelun avausmaalin. Samuli Vainionpään pudotuspelien avausmaali siirsi turkulaiset 1-0-johtoon.

Sen jälkeen pääosaan astui HIFK:n Sebastian Dyk. Ruotsalaispelaaja takoi ennen toisen erän puoliväliä nopeasti kaksi maalia ja vei joukkueensa 2-1-johtoon.

Dyk keräsi vielä syöttöpisteen Teemu Tallbergin 3-1-maaliin. Tallberg ohjasi kiekon taidokkaasti ohi TPS:n maalivahdin Karri Rämön.

HIFK sinetöi voittonsa kolmannessa erässä, kun Tobias Winberg teki 4-1-maalin. TPS:n rahkeet eivät riittäneet takaa-ajoon.

– Tämä oli hyvä peli meiltä. Aloitimme ottelun heti ottelun alusta hyvin ja vauhdikkaasti. Loimme myös paljon maalipaikkoja, mutta he saivat ensimmäisen maalin, Dyk kertasi peliä.

– Mutta me jatkoimme kuitenkin hyvin ja lopulta saimme myös itse maaleja ja onnistuimme hyvin ylivoimilla. Olen hyvin tyytyväinen meidän suoritukseen. Pelasimme kokonaisuutena hyvän ottelun, Dyk jatkoi.

Runkosarjavoittaja Lukko on aloitti Liigan välierät voitokkaasti, vaikka menettikin kahden maalin johtoasemana. Lukko kukisti Tapparan lopulta ensimmäisessä jatkoerässä 3-2.

Raumalaiset olivat tamperelaisia selvästi edellä ottelussa. Lukon tehottomuus ja virheet auttoivat kuitenkin kolmannessa erässä Tapparan mukaan taistoon ja 0-2 -tappioasemasta jatkoerään.

Jatkoerää oli pelattu vain neljä minuuttia, kun Lukko ratkaisi pelin. Vili Saarijärven upea syöttö tavoitti Mikko Petmanin, joka siirsi kiekon verkkoon.

Ottelusarjat jatkuvat Helsingissä ja Raumalla heti perjantaina. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

– Huomisesta tulee varmasti vielä kovempi peli. Nautitaan tästä voitosta tämä ilta ja sitten aloitetaan valmistautumaan huomiseen. He tulevat varmasti huomenna kovaa päälle ja pelaavat varmasti vielä paljon fyysisemmin. Huomenna on uusi peli ja meidän pitää jatkaa hyvää pelaamista ja jopa parantaa vielä tästä joillain osa-alueilla, Dyk ennakoi.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Evakkojoukkue voitti – kaksi suomalaispelaajaa juhlii KHL:n mestaruutta

Kommentoi Facebookissa